Κολωνός: Σε δήλωση διαμαρτυρίας προχώρησαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων

Διαβάζεται σε 1'
Πανό διαμαρτυρίας για την εισαγγελική πρόταση στη δίκη για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό
Πανό διαμαρτυρίας για την εισαγγελική πρόταση στη δίκη για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό Eurokinissi

Οι συνήγοροι των 26 κατηγορούμενων στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό υποστήριξαν ότι δέχονται επιθέσεις, λόγω της απόφασής τους να υπερασπιστούν τους συγκεκριμένους εντολείς.

Σε δήλωση διαμαρτυρίας για την στοχοποίησή τους προχώρησαν την Παρασκευή (15/03) οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν ξεκινήσει την αγόρευσή της κεκλεισμένων των θυρών η εκ των δικηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας Ασπασία Ταραχοπούλου, οι συνήγοροι των 26 κατηγορούμενων υποστήριξαν ότι δέχονται επιθέσεις, λόγω της απόφασής τους να υπερασπιστούν τους συγκεκριμένους εντολείς. Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πηγές, ανέφεραν ότι οι απόψεις που έχουν διατυπωθεί στον δημόσιο διάλογο σχετικά με την εισαγγελική πρόταση από διάφορους φορείς, «καταλύουν το κράτος δικαίου και καταρρίπτουν το τεκμήριο της αθωότητας».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Η δήλωση αυτή υποβλήθηκε στο δικαστήριο την ώρα που έξω από το Εφετείο των Αθηνών όπου διεξάγεται η δίκη, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία διαδηλωτών, οι οποίοι αντιδρούν στην πρόταση της εισαγγελέως ως προς το σκέλος της απαλλαγής του βασικού κατηγορούμενου, Ηλία Μίχου, για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας, αλλά και ως προς το σκέλος της καταδίκης της μητέρας της 12χρονης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα