Βιασμός 24χρονης: Επιβεβαιώνει την Γεωργία το πόρισμα των Ελβετών – Η ΕΛΑΣ έλαβε δείγμα 16 ώρες μετά

Βιασμός 24χρονης: Επιβεβαιώνει την Γεωργία το πόρισμα των Ελβετών – Η ΕΛΑΣ έλαβε δείγμα 16 ώρες μετά
Eurokinissi

Το πόρισμα των Ελβετών επιστημόνων που εξέτασαν το δείγμα της Γεωργίας αναφέρει ότι η καθυστέρηση στη λήψη του δείγματος ούρων είναι σημαντική.

Η Γεωργία και οι δικηγόροι της έχουν εδώ και αρκετές ημέρες γνωστοποιήσει ότι η ΕΛΑΣ καθυστέρησε ιδιαίτερα να παραπέμψει την κοπέλα για τις απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις οι οποίες δείχνουν πολλά μόνο όταν το δείγμα λαμβάνεται άμεσα.

Στο ίδιο συμπέρασμα με την 24χρονη κατέληξαν και οι Ελβετοί επιστήμονες του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής, Τοξικολογίας και Χημείας της Βέρνης που εξέτασαν το δείγμα της.

Στο σχετικό πόρισμά τους οι Ελβετοί κάνουν χαρακτηριστικά λόγο για καθυστέρηση στη λήψη του δείγματος για περισσότερες από 16 ώρες μετά το συμβάν του βιασμού. Εξηγούν, παράλληλα ότι μέσα σε ένα τέτοιο χρονικό διάστημα η αιθανόλη θα μπορούσε να είχε εξαφανιστεί ενώ τονίζουν ότι θα μπορούσε να είχε λάβει χώρα και λήψη δείγματος αίματος (κάτι που δεν έγινε).


Το επίμαχο σημείο του πορίσματος μεταφράζεται ως εξής: “Μεταξύ του υπόπτου συμβάντος και του χρόνου λήψης των δειγμάτων ούρων πέρασαν πάνω από 16 ώρες. Είναι λοιπόν πιθανόν η αιθανόλη να είχε αποβληθεί από το σώμα. Ο ρυθμός αποβολής της κυμαίνεται μεταξύ 0,1 και 0,2 gr ανά κιλό αιθανόλης ανά ώρα. Η ανάλυση των δειγμάτων έδειξε υψηλές συγκεντρώσεις των άμεσων αλκοολικών δεικτών αιθυλογλυκουρονίδιου (EtG) και θειικού αιθυλεστέρα (EtS), που υποδηλώνει ότι προηγουμένως είχε καταναλωθεί υψηλή ποσότητα αιθανόλης, η οποία ενδέχεται να είχε οδηγήσει σε υψηλή συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα (πάνω από 0,8 gr ανά κιλό ή και υψηλότερο)”.

Οι Ελβετοί αναφέρουν ότι η ώρα του συμβάντος είναι 4:30 τα ξημερώματα και η ώρα λήψης δείγματος είναι 21:00 της ίδιας ημέρες. Μιλάμε, δηλαδή, για διαφορά 16 ωρών και 30 λεπτών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα