Βιασμός 24χρονης: Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών – Βρέθηκε ανδρικό DNA στα ρούχα της

Βιασμός 24χρονης: Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών – Βρέθηκε ανδρικό DNA στα ρούχα της
Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα INTIME

Οι αρμόδιοι του ελβετικού εργαστηρίου επικοινώνησαν το απόγευμα της Παρασκευής και ενημέρωσαν πως τα αποτελέσματα των τοξικολογικών θα αποσταλούν τη Δευτέρα. Βρέθηκαν ίχνη DNA ενός άνδρα στα ρούχα της 24χρονης.

Παρατείνεται η αγωνία για το περιεχόμενο του φακέλου με τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Αν και σήμερα αναμένονταν τα αποτελέσματα από το εξωτερικό, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr αργά το απόγευμα της Παρασκευής το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης επικοινώνησε με το Εργαστήριο του ΑΠΘ και ενημέρωσε πως τα αποτελέσματα από τα ούρα της 24χρονης θα αποσταλούν μέσω mail τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρουν ιατροδικαστικές πηγές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο τοπικό μέσο, αν και αρχικά τα αποτελέσματα από τη Βέρνη θα έφταναν σήμερα, Παρασκευή, οι Ελβετοί ενημέρωσαν πως αυτά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το δείγμα της 24χρονης αξιολογείται ενδελεχώς από άτομα του εργαστηρίου μέχρι να φθάσουν στον διευθυντή, ο οποίος θα τα υπογράψει και θα τα αποστείλει.

Τη Δευτέρα πλέον, όποτε και θα φτάσουν τα αποτελέσματα στο Εργαστήριο του ΑΠΘ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα παραδοθεί και στις αρμόδιες αρχές η τελική έκθεση με τα αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένεται να ρίξουν φως στην πολύκροτη υπόθεση βιασμού της 24χρονης σε σουίτα ξενοδοχείου τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Υπενθυμίζεται πως στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άμεσα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, οι οποίες και αφορούν όλες τις ναρκωτικές ουσίες που είναι γνωστές στην Ελλάδα. Ακόμη και αν τα αποτελέσματα από τη Βέρνη για κάποιον λόγο καθυστερήσουν, στην ανακρίτρια θα παραδοθεί η τελική έκθεση με τα αποτελέσματα του ελληνικού εργαστηρίου.

Στη Βέρνη εστάλησαν δείγματα των ούρων της 24χρονης για να εντοπιστεί η ποσότητα αλκοόλης αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολιτών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες στην παράνομη αγορά και δεν μπορούν να αναγνωριστούν από το εργαστήριο του ΑΠΘ.

Ειδικότερα, οι ουσίες αυτές, τις οποίες αναζητά το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης είναι άγνωστης δομής. Όμως, το Ινστιτούτο έχει αναπτύξει μία συγκριμένη και έχει παραλάβει ορισμένα μηχανήματα που μπορούν να προσδιορίζουν και να ανιχνεύουν συνθετικές ουσίες άγνωστης δομής, που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει στην αγορά τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες. Στο εργαστήριο αυτό μπορεί να ταυτοποιηθεί μία ουσία χωρίς κάποιο δείγμα. Αντίθετα, στο εργαστήριο του ΑΠΘ, προκειμένου να γίνει οποιαδήποτε ανάλυση είναι κρίσιμο να είναι γνωστή η βασική δομή της κάθε ναρκωτικής ουσίας.

Βρέθηκε DNA άνδρα στα ρούχα της 24χρονης

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, σήμερα Παρασκευή (28/01), ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς ανέφερε πως βρέθηκαν ίχνη DNA ενός άνδρα στα ρούχα της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε τον βιασμό της.

«Από ό,τι κι εγώ ακούω και τις πληροφορίες που έχω, δεν είναι φημολογία, βρέθηκαν ίχνη DNA άνδρα στα ρούχα της και βέβαια αυτό δεν αποδεικνύει πως δεν συμμετείχε και κάποιος άλλος, αλλά ούτε αποδεικνύει πως έγινε κάτι που συνιστά βιασμό, για να είμαι δίκαιος προς όλες τις πλευρές» εξήγησε.

Παράλληλα, ο κ. Διαλυνάς κατήγγειλε καθυστερήσεις και παραλείψεις στις έρευνες καθώς, όπως είπε, δεν πάρθηκε αίμα από την κοπέλα για να εξεταστεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα