Χανιά: Εγχειρισμένος 69χρονος διακομίστηκε με αγροτικό από το νοσοκομείο στο σπίτι του

Χανιά: Εγχειρισμένος 69χρονος διακομίστηκε με αγροτικό από το νοσοκομείο στο σπίτι του
OLYMPUS DIGITAL CAMERA zarpanews

Ελλείψει ασθενοφόρου, εγχειρισμένος ασθενές διακομίστηκε στο σπίτι του με το αγροτικό αυτοκίνητο συγγενή του πάνω στην καρότσα.

Περιστατικό-ντροπή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Χανίων, με έναν εγχειρισμένο ασθενή να μεταφέρεται στο σπίτι του με αγροτικό, λόγω μη διαθεσιμότητας ασθενοφόρων.

Ο 69χρονος άνδρας χειρουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα και όταν ήρθε η ώρα να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στο σπίτι του, οι συγγενείς ενημερώθηκαν οτι πρέπει να παραμείνει σε κατάκλιση, οπότε ήταν απαραίτητο να επιστρατευθεί κάποιο ασθενοφόρο.

Ωστόσο, η απάντηση του ΕΚΑΒ στο αίτημά τους ήταν αρνητική, αφού υπάρχουν μόλις 3 ασθενοφόρα για όλο το νομό, όπως σημείωσαν οι ιθύνοντες, συνεπώς δεν γινόταν να διατεθεί κάποιο για μεταφορά ασθενούς στην οικία του.

Η συμβουλή του νοσοκομείου προς την οικογένεια, όπως κατήγγειλαν αγανακτισμένοι στο zarpanews.gr, ήταν να καλέσουν ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής (!) της πόλης, με το κόστος να φτάνει τα 90€, ποσό που αδυνατούσαν να διαθέσουν.

Έτσι, τελικά η μεταφορά έγινε με το… αγροτικό αυτοκίνητο του γιου του ασθενή, με τον άνδρα ξαπλωμένο στην καρότσα, σε ένα περιστατικό που ούτε σε 21ο αιώνα, ούτε σε ευρωπαϊκό κράτος παραπέμπει.

Παρόλα αυτά, οι συγγενείς νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν το σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου που έκανε οτι μπορούσε για να τους εξυπηρετήσει, με το φιλότιμο των εργαζομένων, όπως φαίνεται, να μην είναι ικανό να διορθώσει τις μεγάλες παθογένειες του ΕΣΥ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα