Χανιά: “Λεωφόρος Μίκη Θεοδωράκη”, στη μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη

Χανιά: “Λεωφόρος Μίκη Θεοδωράκη”, στη μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη

Τελετή ονοματοδοσίας της Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων - Κολυμβαρίου σε "Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη" πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, μετά από μνημόσυνο για τα 2 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη θα έχει πλέον η Παλαιά Εθνική Οδός Χανίων – Κολυμβαρίου, μήκους 22 χιλιομέτρων, στη μνήμη του μεγάλου Χανιώτη μουσικοσυνθέτη. Μετονομάστηκε σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκης”.

Όπως μεταδίδει το Zarpanews.gr, η τελετή ονοματοδοσίας έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου (02/09) στην Αγία Μαρίνα, ακριβώς στα διοικητικά όρια των Δήμων Χανίων και Πλατανιά, παρουσία των τοπικών Αρχών αλλά και φίλων και συγγενών του Μίκη Θεοδωράκη.

«Η περιοχή αυτή συνδέεται άμεσα με τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Είναι άμεσα συνδεδεμένος με αυτόν τον τόπο. Το όνομά του θα προσδώσει στην περιοχή μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων του Μίκη Θεοδωράκη Γιώργος Αγοραστάκης. «Η απόφαση αυτή των δύο Δήμων Χανίων και Πλατανιά να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους Δήμους της χώρας» ζήτησε.

Τιμήθηκε η μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

Νωρίτερα σήμερα, τα Χανιά τίμησαν την μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, δύο χρονιά μετά τον θάνατο του,
με μνημόσυνο που τελέστηκε στο κοιμητήριο του Γαλατά, από τον μητροπολίτη Κυδωνίας -Αποκορώνου Δαμασκηνό.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, μέλη της χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου απέδωσαν δύο συνθέσεις του εκλιπόντα και ακολούθησε εναπόθεση λουλουδιών στον τάφο του.

Τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, που δήλωσε: «Η παρουσία μας εδώ, είναι παρουσία μνήμης μιας μεγάλης προσωπικότητας. Το έργο του αποτελεί μια τεράστια παρακαταθήκη για τον πολιτισμό, για την πατρίδα μας».

Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές Σέβη Βολουδάκη, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και Μανώλης Συντιχάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, οι δήμαρχοι, Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας Αντώνης Παπαδεράκης, η εγγονή του Μίκη Θεοδωράκη Μυρτώ, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι κομμάτων.

Στο μνημόσυνο το «παρών» έδωσαν και φίλοι της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη που ταξίδεψαν από τη Γερμανία στα Χανιά.

«Η σημερινή τελετή αποτελεί καθήκον μας. Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στον αξέχαστο Μίκη για όσα έχει προσφέρει στην Ελλάδα και τον πολιτισμό», δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου «Φίλοι Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργος Αγοραστάκης.

Στις 7.30 το απόγευμα στο παλιό λιμάνι των Χανίων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μμ, στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη θα τιμήσει τον δημιουργό, φίλο και συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη, Zülfü Livaneli.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα