Χαρδαλιάς: Παράταση έως τις 31 Αυγούστου του ορίου των 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις

Χαρδαλιάς: Παράταση έως τις 31 Αυγούστου του ορίου των 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις
Ο Νίκος Χαρδαλιάς Eurokinissi

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες.

Μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (04/08) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την πορεία του Covid-19 στη χώρα.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς,

  • παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου το όριο των 100 ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες, τόσο κατά την τέλεση του μυστηρίου όσο και στις μετέπειτα εκδηλώσεις.
  • απαγορεύεται, επίσης, από την Τετάρτη (05/08) η διέλευση από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς από τις 23:00 έως τις 07:00 προκειμένου να υπάρχει καλύτερος έλεγχος των εισερχόμενων ατόμων ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρχει εκεί μόνιμο κλιμάκιο του στρατού και του ΕΟΔΥ.
  • από τις 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται από την Αλβανία θα πρέπει να ακολουθεί 7ήμερη κατ’ οίκον απομόνωση.
  • εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του πλοίου ενώ απαγορεύονται οι εκδηλώσεις σε πλοία.

Τέλος, ο υφυπουργός ανέφερε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα μπορεί να ανακοινώνει τον περιορισμό του ωραρίου κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα, ανάλογα τα επιδημιολογικά δεδομένα και τον αριθμό των κρουσμάτων στην εκάστοτε περιοχή.

“Σημάδια που μας ανησυχούν”

«Δεν βρισκόμαστε στην περίοδο του lockdown ώστε να υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα εδώ και ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ξανά αυτή η ανάγκη», ανέφερε ο υφυπουργός.

«Αν μας δείτε να ξανακάνουμε καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημάνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε πως δεν επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση.

Συνεχίζοντας, είπε πως «είμαστε εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, να περιγράψουμε με σαφήνεια την κατάσταση και τα δεδομένα».

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση θα γίνεται κάθε φορά που κρίνεται ότι υπάρχει λόγος και επισήμανε ότι δεν είμαστε στον Μάρτιο παρόλο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί. Η αύξηση αυτή δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας, προσέθεσε.

“Εχθρός ο εφησυχασμός”

Εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορονοϊό, υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς. Επισήμανε ότι ο εφησυχασμός οδήγησε στην αύξηση κρουσμάτων σε πολλές Περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα. Εκτός από τον εφησυχασμό έχουμε ως κοινωνία να αντιπαλέψουμε ανορθολογικές και συνωμοσιολογικές θεωρίες και υπονομεύουν την κοινωνική υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξουμε όλοι, προσέθεσε.

Τόνισε πως οι έλεγχοι συνεχίζοντας χωρίς τιμωρητική διάθεση, με εντατικούς ρυθμούς.

Ενόψει Δεκαπενταύγουστου έκρουσε τον κώδωνα, τονίζοντας την ανάγκη εφαρμογής όλων των κανόνων υγιεινής.

Υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία, σε συνεργασία με τους ειδικούς.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα