Χίος: Σε καραντίνα το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ έως τις 25 Αυγούστου

Χίος: Σε καραντίνα το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ έως τις 25 Αυγούστου
Στιγμιότυπο από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο Eurokinissi

Η απόφαση ελήφθη μετά την ανίχνευση θετικού στη νόσο του κορονοϊού άνδρα ηλικίας 35 ετών, ο οποίος διαμένει στο ΚΥΤ, καθώς και σε εργαζόμενη της δομής.

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τίθεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο, από σήμερα μέχρι και τις 25 Αυγούστου, με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Η απόφαση ελήφθη μετά την ανίχνευση θετικού στη νόσο του κορονοϊού άνδρα ηλικίας 35 ετών, ο οποίος διαμένει,  χωρίς οικογένεια στο ΚΥΤ, καθώς και σε εργαζόμενη της δομής (υπάλληλο του EASO). Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στον χώρο διενεργεί ιχνηλάτηση των επαφών, με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς και του προσωπικού της δομής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μετάνάστευσης και Ασύλου «η εν εξελίξει ιχνηλάτηση θα συνεχιστεί στο ΚΥΤ με στόχο την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου στους υπόλοιπους διαμένοντες, καθώς και στους εργαζόμενους της δομής».

Ο άνδρας με καταγωγή από την Υεμένη, ο οποίος εμφάνισε ήπια συμπτώματα, νοσηλεύεται σε εμπύρετη κατάσταση στο νοσοκομείο της Χίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Για το χρονικό διάστημα μέχρι και τις 25 Αυγούστου απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η Αστυνομία έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο γύρω από την δομή, για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο. Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των πάσης φύσεως προγραμμάτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων εντός της δομής, καθώς και η λειτουργία του γραφείου της Υπηρεσίας Ασύλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα