Χωρίς επιβάρυνση οι ανασφάλιστοι στις ιδιωτικές ΜΕΘ

Χωρίς επιβάρυνση οι ανασφάλιστοι στις ιδιωτικές ΜΕΘ
Η ΜΕΘ στο Σωτηρία Eurokinissi

Διάταξη νόμου προκειμένου να καλυφθεί το κενό σχετικά με τις διακομιδές ασθενών σε ιδιωτικές ΜΕΘ, κατατίθεται στη Βουλή.

Με διάταξη νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, καλύπτεται το κενό που υπήρχε σχετικά με τη διακομιδή ενός ανασφάλιστου σε ιδιωτική κλίνη ΜΕΘ, όταν τα αντίστοιχα κρεβάτια στα δημόσια νοσοκομεία δεν επαρκούσαν λόγω της μετατροπής τους σε κλίνες covid.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση όλοι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εφόσον χρειαστεί, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ.

Κάτι που ίσχυε ήδη για τις κλίνες ΜΕΘ, για τις οποίες αν και είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη το 2018 δεν είχε εφαρμοστεί. Εφαρμόστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αναδρομική ισχύ, καθώς η σημερινή Κυβέρνηση ήταν αυτή που εξασφάλισε τα κονδύλια για να αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ, για τη νοσηλεία ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε κλίνες ΜΕΘ”, σημειώνει η ανακοίνωση.

Να επισημάνουμε ότι νωρίτερα σήμερα είχε κυκλοφορήσει έγγραφο στο οποίο φερόταν το ΕΚΑΒ να μην επιτρέπει τις διακομιδές ανασφάλιστων πολιτών προς ιδιωτικές κλινικές.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα