Χρήστος Μποκόρος: 1821, η γιορτή

Χρήστος Μποκόρος: 1821, η γιορτή
protovoulia21.gr

Έκθεση με  το πρωτότυπο αρθρωτό έργο του Χρήστου Μποκόρου με τον τίτλο “1821, η γιορτή”, σε τέσσερις ενότητες, στο Μουσείο Μπενάκη απο τις 19 Μαϊου.

Η Γαλανόλευκη: ο απόηχός της. Η Ιστορία: το φως και το σκοτάδι της. Οι Ήρωες, επιφανείς και αφανείς: ο ίσκιος και το αίμα τους. Η Δόξα μονάχη: ψηλά στην κεφαλή μιας μεγάλης έρημης τράπεζας, Μνήμη δαφνοφόρος, και μπροστά της ένα αρνάκι που μας κοιτάει κατάματα.

Tα έργα έγιναν ειδικά για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Είναι φτιαγμένα πάνω σε υφάσματα και ξύλα. Συνιστούν «ξεχείλισμα της ψυχής» του ζωγράφου, είναι ο δικός του φόρος τιμής  στο «Κοινό και το Κύριο». Στους «υποστατικούς ήσκιους» που τον ορίζουν.  Ορίζουν άραγε κι’ εμάς; Τι σημαίνει σήμερα ο  Ήρωας και η Αρετή του; Με ποιο μέτρο μετράμε τη ζωή μας; Με ποιους ίσκιους αναμετριόμαστε; Η ζωγραφική σιωπά. Καθρεφτίζεται εύγλωττη στο απροκατάληπτο βλέμμα των θεατών.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται με την Εταιρεία Κοινωνικού Έργου και Πολιτισμού (ΕΚΕΠ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα