ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά ενέργειας

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά ενέργειας

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία με καθετοποιημένες λειτουργίες και ανταγωνιστικά προϊόντα αναδεικνύεται η ΔΕΠΑ Εμπορίας, αλλάζοντας τα δεδομένα στην ελληνική αγορά ενέργειας και προσελκύοντας το έντονο ενδιαφέρον εγχώριων και διεθνών επενδυτών.

ΔΕΗ: Λιγνιτικές μονάδες

Ακόμα νωρίτερα σβήνουν τα φουγάρα των λιγνιτικών σταθμών

Σχέδιο πρόωρου κλεισίματος και άλλων λιγνιτικών σταθμών έχει επεξεργαστεί η ΔΕΗ, τόσο για οικονομικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους. Στήριξη από Μητσοτάκη στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.

Ηλεκτρική ενέργεια

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στον ενεργειακό κλάδο

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), η πλέον εμφανής επίπτωση ήταν η μεγάλη μείωση της ζήτησης ενεργειακών προϊόντων (καύσιμα, ρεύμα κ.λπ.), η οποία έφερε σημαντική υποχώρηση των τιμών.

Φωτογραφία αρχείου

Το μακρύτερο υποβρύχιο καλώδιο είναι ελληνικό και θα συνδέσει την Πελοπόννησο με την Κρήτη

Η εταιρεία Ελληνικά Καλώδια και η θυγατρική της Fulgor κατασκεύασαν το μεγαλύτερο διεθνώς καλώδιο εναλλασσόμενου ρεύματος, μήκους 135 χλμ, που θα ποντιστεί από τον ΑΔΜΗΕ στα βαθιά νερά Πελοποννήσου - Κρήτης.

Αγωγός φυσικού αερίου

Ποιες είναι οι πρώτες τέσσερις πόλεις που θα έχουν φυσικό αέριο μετά από χρόνια αναμονής

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Εναρκτήριο λάκτισμα σήμερα για το γιγαντιαίο πρόγραμμα ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου σε 34 περιοχές της χώρας, με διαγωνισμούς που αφορούν σε αυτή τη φάση 4 πόλεις της  Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ηλεκτρικά ποδήλατα.

Εντυπωσιακή εκκίνηση για την ηλεκτροκίνηση - Περιζήτητα τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Ρυθμούς... φόρμουλα 1 είχε η ροή των αιτήσεων επιδότησης στο πρόγραμμα ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ τις πρώτες 8 ημέρες λειτουργίας της. Περίπου το 80% θέλει να αγοράσει ηλεκτρικό ποδήλατο και το 7% ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το λογότυπο της ΔΕΗ στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην οδό Χαλκοκονδύλη στην Αθήνα.

ΔΕΗ: Προβλήματα στη γραμμή 11770

Βλάβη στην οπτική ίνα του παρόχου δημιούργησε προβλήματα στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ 11770. Σταδιακή επαναφορά της γραμμής μετά την επίλυση του προβλήματος.

O Eρντογάν

Τι πραγματικά θέλει ο Ερντογάν στη Μεσόγειο: Οι ηγεμονικές βλέψεις, η Κίνα και η ΑΟΖ

Ο Σωτήρης Ρούσσος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μιλάει στο News 24/7 για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Πώς θα κινηθεί η Τουρκία, οι συνέπειες για την Ελλάδα και η πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου.

Εξόρυξη πετρελαίου στο Τέξας (AP Photo/Eric Gay)

Πετρέλαιο: Άλμα καταγράφουν οι τιμές του αργού

Η σταδιακή άρση των μέτρων σε Ασία και Ευρώπη βοήθησαν τους δείκτες του πετρελαίου. Οι τιμές του αργού υπέστησαν άνευ προηγουμένου απώλειες τον Απρίλιο και η ανάκαμψη αναμένεται να είναι βραδεία.

Το λογότυπο της ΔΕΗ

Κορονοϊός: Πώς επηρεάζει το ηλεκτρικό ρεύμα και τις τιμές

Η υποχώρηση της τιμής χονδρικής αντικατοπτρίζεται εν μέρει στις εκπτώσεις που έκαναν το τελευταίο διάστημα τόσο η ΔΕΗ όσο και η πλειονότητα των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης

Χατζηδάκης: Έκλεισε η συμφωνία για τον μηχανισμό ρευστότητας στις ενεργειακές επιχειρήσεις

Όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ενεργειακές επιχειρήσεις έχουν αυτήν την περίοδο ελάφρυνση λόγω της μείωσης του κόστους φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Φωτό αρχείου: Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

Κορονοϊός-Πτολεμαΐδα: Αναστολή για 30 ημέρες του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ

Την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τέσσερα εμπόδια στη συμμετοχή των καταναλωτών στην ενεργειακή μετάβαση

Τέσσερα εμπόδια στη συμμετοχή των καταναλωτών στην ενεργειακή μετάβαση

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το πιο μεγάλο εμπόδιο αποτελεί η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με το δυναμικό των πελατών, ενώ ανεπαρκείς είναι και οι πληροφορίες σχετικά με το πραγματικό κόστος και τα οφέλη των λύσεων για χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Στιγμιότυπο από την τελετή υπογραφής της εξαγοράς από τα Ελληνικά Πετρέλαια του υπό ανάπτυξη φωτοβολταϊκού της Juwi Hellas στην Κοζάνη

Ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ για τη ΔΕΠΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, Ανδρέας Σιάμισιης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη ΔΕΠΑ επιβεβαίωσε πώς τα ΕΛΠΕ είναι σε συζητήσεις με τη ΔΕΠΑ αν και όπως τόνισε είναι σε πρώιμο στάδιο.