ΔΕΗ: Εξαγορά αιολικού πάρκου 84 ΜW στη Ρουμανία

ΔΕΗ: Εξαγορά αιολικού πάρκου 84 ΜW στη Ρουμανία
Αιολικό πάρκο

Συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας Land Power s.r.l. από τον Όμιλο Lukoil.

Η ΔΕΗ, μέσω της θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, υπέγραψε συμφωνία με ευρωπαϊκές θυγατρικές του ομίλου Lukoil για την απόκτηση του 100% της Land Power s.r.l., η οποία κατέχει αιολικό πάρκο σε λειτουργία στη Ρουμανία με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 84MW.

Το αιολικό πάρκο παράγει περισσότερες από 200GWh ετησίως καθώς βρίσκεται στις περιοχές Dorobantu και Topolog στην Ανατολική Ρουμανία, οι οποίες έχουν το καλύτερο αιολικό δυναμικό στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επιλέχθηκε ως προτιμώμενος αγοραστής μετά από διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν διεθνείς εταιρείες.

Η Kommunalkredit Austria AG ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, δήλωσε σχετικά: «Η ΔΕΗ συνεχίζει τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με μία ακόμα συμφωνία-ορόσημο. Με τη συγκεκριμένη εξαγορά ισχυροποιούμε το αποτύπωμα μας στη Βαλκανική χερσόνησο και πραγματοποιούμε ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξής μας, με απώτερο στόχο να γίνουμε η κορυφαία εταιρεία καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και προχωράμε δυναμικά προς την ενεργειακή μετάβαση και την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μας».

Η εξαγορά αυτή συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της ΔΕΗ στα Βαλκάνια καθώς έχουν προηγηθεί οι συμφωνίες με την Enel και την Mytilineos στη Ρουμανία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα