Πράσινο φως από την Κομισιόν στην πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ στη State Grid

Κατάληψη στο κτίριο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας από εργαζομένους της ΔΕΗ, στα κεντρικά γραφεία του ΑΔΜΗΕ (Δυρραχίου 89 και Κηφισού). Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ που είναι θυγατρική της ΔΕΗ που ελέγχει το δίκτυο μεταφοράς ενέργειας.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Κατάληψη στο κτίριο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας από εργαζομένους της ΔΕΗ, στα κεντρικά γραφεία του ΑΔΜΗΕ (Δυρραχίου 89 και Κηφισού). Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ που είναι θυγατρική της ΔΕΗ που ελέγχει το δίκτυο μεταφοράς ενέργειας. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Η Κομισιόν ενέκρινε την εξαγορά του 24% του ΑΔΜΗΕ από την κινεζική State Grid

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τη συμφωνία απόκτησης του 24% του ΑΔΜΗΕ από την κινεζική State Grid.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η Κομισιόν κατέληξε ότι η προτεινόμενη εξαγορά δεν εγείρει θέματα στρεβλώσεων ανταγωνισμού, καθώς δεν υπάρχουν οριζόντιες επικαλύψεις ή κάθετοι δεσμοί στις δραστηριότητες του ΑΔΜΗΕ και της κινεζικής εταιρίας.

ADVERTISING

Tο αίτημα για έγκριση της απόκτησης του ελέγχου του ΑΔΜΗΕ από την κινεζική State Grid International Development και το Ελληνικό Δημόσιο υποβλήθηκε από τις ελληνικές αρχές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 10 Απριλίου.

Η σημερινή εξέλιξη ανοίγει πλέον το δρόμο για να ολοκληρωθούν και τα τελευταία βήματα μιας διαδικασίας, η τελική κατάληξη της οποίας θα αποτελέσει σημαντική τονωτική ένεση στα ταμεία της ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία με τη State Grid για το 24% του ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 320 εκατ. ευρώ.

Επίσης, όπως έχει ανακοινωθεί, σε 295,6 εκατ. ευρώ αποτιμήθηκε από την Deloitte το 25% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ που θα μεταβιβαστεί στην εταιρεία του Δημοσίου ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ.

Πλέον, το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού από τη ΔΕΗ αναμένεται στην προσεχή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 23 Μαΐου.

SHARE:

24Media Network