Ρήτρα αναπροσαρμογής: “Δεν καταργείται, απλά αλλάζει όνομα” λέει το ΙΝΚΑ

Ρήτρα αναπροσαρμογής: “Δεν καταργείται, απλά αλλάζει όνομα” λέει το ΙΝΚΑ
Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος Eurokinissi

Για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας κάνει λόγο το Ινστιτούτο καταναλωτή σχετικά με την τροπολογία της κυβέρνησης για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής. "Βαφτίσανε το κρέας ψάρι".

Με τη φράση “βαφτίσανε το κρέας ψάρι” με την οποία περιέγραψε σχηματικά το νέο καθεστώς στους λογαριασμούς ρεύματος διευκρίνισε τις ουσιαστικές αλλαγές που φέρνει η τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με την αναστολή της Ρήτρας Αναπροσαρμογής ο δικηγόρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Αλέξης Αλεξόπουλος..

“Η χρέωση θα μπαίνει κανονικά. Καταρχήν, η ρήτρα δεν καταργείται, αλλά αναστέλλεται για λογαριασμούς ρεύματος που θα βγουν για καταναλώσεις μετά την 1η Αυγούστου 2022 και μέχρι τον Ιούλιο του 2023. Αυτό μπορεί να σταματήσει οποιαδήποτε στιγμή”, είπε αρχικά ο δικηγόρος του ΙΝΚΑ, προσθέτοντας:

“Δίνει το δικαίωμα στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να αλλάζουν τις τιμές κατά το δοκούν και να βάζουν κάτω από την αιτιολογία «χρέωση προμήθειας ενέργειας». Δηλαδή του αλλάζουν όνομα. Θα είναι τα ίδια νούμερα. Χρέωση προμήθειας ενέργειας. Ο καταναλωτής δεν θα μπορεί να ξέρει, ούτε να ελέγξει πόσο θα χρεώνεται”.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε πως η τροπολογία αυτή “παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και το ενωσιακό δίκαιο” γιατί “λέει ότι ο προμηθευτής δεν έχει καν υποχρέωση να ειδοποιεί τον καταναλωτή για τις όποιες αυξήσεις. Αυτοί θα συνεχίσουν να αυξάνουν”.

Σημείωσε τέλος πως “η μόνη υποχρέωση του προμηθευτή κατά την τροπολογία θα είναι να αναρτά στον ιστότοπό του το πόση θα είναι η χρέωση που θα βάζει”.

Για να καταλήξει: “Βαφτίσανε το κρέας ψάρι. Αυτό γίνεται”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα