Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου - Τα χειρόγραφά του άναψαν φωτιές

Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου - Τα χειρόγραφά του άναψαν φωτιές
EUROKINISSI

Ένταση και πάλι ανάμεσα στον Άκη Τσοχατζόπουλο και την Έδρα με αφορμή την ανάγνωση εγγράφων από το προσωπικό του αρχείο

Για «τυχαία χαρτιά», που «βρέθηκαν στον δρόμο» έκανε λόγο στη δίκη για τις παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με αφορμή την ανάγνωση κατασχεθέντων εγγράφων, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου, ο οποίος τον προειδοποίησε ότι θα λάβει μέτρα αν συνεχίσει να διακόπτει τη διαδικασία.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, για μία ακόμη φορά με συνεχείς παρεμβάσεις του, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την ανάγνωση εγγράφων από το προσωπικό του αρχείο, ενώ εκνευρισμένος έκανε αναφορά σε «μεροληπτική στάση» του δικαστηρίου και στην ευθύνη των εισαγγελέων, επαναλαμβάνοντας ότι τα επίμαχα αναγνωστέα αποτελούν προσωπικά δεδομένα.

Τσοχατζόπουλος: Ζητώ από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να με προστατέψει.

Πρόεδρος: Αυτό δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Αρχής.

Τσοχατζόπουλος: Ποιος το κρίνει αυτό;

Πρόεδρος: Καθίστε κάτω. Αυτό έχει κριθεί.

Τσοχατζόπουλος: Διαμαρτύρομαι για τη μεροληπτική στάση του δικαστηρίου. Θα με προστατέψετε κ. Πρόεδρε;

Τακτική Εισαγγελέας: Εδώ δεν είστε μόνος. Είστε σε μια νόμιμη διαδικασία. Παρίστανται οι τρεις συνήγοροί σας. Δεν είστε υποχρεωμένος κάθε φορά που διαβάζεται κάτι να παίρνετε θέση. Θα παραμένετε σιωπηλός για να μην παρεμποδίζετε τη διαδικασία. Έχετε υποχρέωση. Οι πάντες είναι μάρτυρες εδώ ότι διεξάγεται μια νόμιμη διαδικασία. Μην την παρεμποδίζετε.

Τσοχατζόπουλος: Κάνετε ζημιά. Βλάπτετε. Θέλετε να πάρετε την ευθύνη;

Τακτική Εισαγγελέας: Η διαδικασία είναι δημόσια. Οι πάντες κρινόμαστε.

Τσοχατζόπουλος: Υπάρχει πρόβλημα που σας αφορά ως εισαγγελέα. Πρόκειται για ένα ψευδές και σαθρό κατηγορητήριο ενάντια στην ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Έχετε κι εσείς, ως εισαγγελέας, ευθύνη. Διαβάζετε χαρτιά που βρέθηκαν στον δρόμο. Εδώ κι εκεί. Έχετε ευθύνες.

Τακτική Εισαγγελέας: Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη.

Στον διάλογο παρενέβη και ο αναπληρωτής εισαγγελέας, ο οποίος είπε στον κατηγορούμενο πως οτιδήποτε αποδεικνύει έννομες συνέπειες «είναι έγγραφο», ενώ τόνισε πως αυτά που διαβάζει το δικαστήριο δεν εμπίπτουν στα προσωπικά δεδομένα και δεν χρειάζεται παρέμβαση της Αρχής.

Ο κατηγορούμενος επέμεινε στη θέση του και, απευθυνόμενος στην Έδρα, είπε: «Άρα, δεν τηρούμε πάλι τις διαδικασίες και τους νόμους», φράση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου.

Πρόεδρος: Αν συνεχίσετε έτσι, θα λάβω μέτρα. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να ακούμε τις παρατηρήσεις σας, αλλά διακόπτετε συνέχεια.

Τσοχατζόπουλος: Κι όμως αυτό κάνετε κ. Πρόεδρε.

Λίγο αργότερα, με αφορμή την ανάγνωση εγγράφου που αφορούσε εξωχώρια εταιρεία μέσω της οποίας διακινήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, ο πρώην υπουργός και πάλι σηκώθηκε και εξέφρασε διαμαρτυρίες.

Τσοχατζόπουλος: Είναι προτάσεις που έφτασαν στο γραφείο μου. Ούτε ημερομηνία, ούτε υπογραφή έχουν. Ασχολούμαστε με τυχαία χαρτιά. Τι υπευθυνότητα υπάρχει; Δεν ισχύουν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άκης Τσοχατζόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ζήγρας: Απειλούν τη ζωή της οικογένειάς μου. Ο Άκης προσπάθησε να μου φορτώσει ευθύνες

Τσοχατζόπουλος: Να μην αναγνωστούν στο δικαστήριο τα χειρόγραφά μου

Εισαγγελέας σε Τσοχατζόπουλο: "Εδώ δεν είναι καφενείο. Μάθετε δικονομικούς τρόπους"

Τσοχατζόπουλος: Ήξερα για τις μίζες της Ferrostaal, αλλά δεν είχα καμία σχέση

SHARE:

24Media Network