Ένταση στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας

Ένταση στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας

Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Πανεπιστημίου υποστήριξαν ότι δέχτηκαν επίθεση με πέτρες. Σε τέσσερις συλλήψεις ρομά προχώρησε η αστυνομία

Τεταμένο είναι το κλίμα τον τελευταίο καιρό στην ευρύτερη περιοχή του Πανεπιστημίου Πατρών λόγω της παρουσίας και της δράσης ρομά. Πρόσφατα, μάλιστα, βγήκε δικαστική απόφαση για απομάκρυνση συγκεκριμένης ομάδας από το χώρο του Πανεπιστημίου ενώ οι αρχές γκρέμισαν τα παραπήγματα που είχαν φτιάξει.

Το πρωί της Μ. Δευτέρας όμως φαίνεται ότι δόθηκε συνέχεια στο σίριαλ, με τους κατοίκους του Κάτω Καστριτσίου να υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν επίθεση με πέτρες. Όταν έγινε γνωστό αυτό, κατέφθασαν και άλλοι κάτοικοι, όπως και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή σύρραξη. Μετά από λίγη ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν, με τις αρχές να προχωρούν στη σύλληψη τεσσάρων ρομά.

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (28/04) και αποφάσισαν να:

1. Στηρίζουν απόλυτα τις ενέργειες του Πρύτανη του Πανεπιστημίου στο συγκεκριμένο θέμα.

2.Θεωρούν ότι η απόφαση του Πανεπιστημίου να διαθέσει τον απαραίτητο χώρο σε ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου, χωρίς να έχει καμιά τέτοια υποχρέωση, για την εγκατάσταση της συγκεκριμένης ομάδος των Ρομά, είναι η ιδανική λύση για τους Ρομά.

3. Καλούν την ομάδα των Ρομά να εκμεταλλευτεί την πρόταση του Πανεπιστημίου, όσο αυτή θα ισχύει. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν οι Ρομά δεν δεχθούν την πρόταση του Πανεπιστημίου, που είναι και η τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται, πρέπει να εξασφαλίσουν  μόνοι τους, όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, το χώρο διαμονής τους.

4.  Δηλώνουν ότι, επειδή όλα τα πράγματα έχουν τα όριά τους που προ πολλού έχει ξεπεράσει η ομάδα των Ρομά, επ’  ουδενί δεν θα δεχθούν την επανεγκαταστασή τους όχι μόνο στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά και σε όλη την περιοχή της Τοπικής Κοινότητας του Κάτω Καστριτσίου, στην οποία ανήκει και το Πανεπιστήμιο. Ότι επ’  ουδενί δεν θα ανεχθούν πλέον την απαράδεκτη και παραβατική συμπεριφορά τους, που καλύπτει σχεδόν το σύνολο του ποινικής νομοθεσίας. ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ.

5. Ζητούν από όλες τις εμπλεκόμενες αρχές (αστυνομικές, δικαστικές, κ.λπ.) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν την προσπάθεια του Πρύτανη του Πανεπιστημίου μας.

Πληροφορίες από dete.gr

SHARE:

24Media Network