Επαναλειτουργεί ο ξενώνας αστέγων στον Πειραιά

Γεύμα ανήμερα των Χριστουγέννων για τους άστεγους και άπορους συνανθρώπους μας,προσέφερε ο Δήμος Αθηναίων και το 'Ιδρυμα Αστέγων,στον χώρο που βρίσκεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο,στην συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Πειραιώς(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Γεύμα ανήμερα των Χριστουγέννων για τους άστεγους και άπορους συνανθρώπους μας,προσέφερε ο Δήμος Αθηναίων και το 'Ιδρυμα Αστέγων,στον χώρο που βρίσκεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο,στην συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Πειραιώς(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στέγαση και φιλοξενία σε 40 άστεγους πολίτες θα προσφέρει η επαναλειτουργία του ξενώνα αστέγων του Δήμου Πειραιά, μετά την πλήρη ανακαίνισή του

Η επαναλειτουργία της "Ανακούφισης" ευπαθών ομάδων της πόλης αποτελεί πρωτοβουλία του δημάρχου, Β. Μιχαλολιάκου και της προέδρου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.), Π. Καλαγιά -Καραμαλάκου.

"Εμείς εδώ στον Πειραιά, θέλουμε να μην υπάρχει ούτε ένας συνάνθρωπός μας, ο οποίος να μην έχει ούτε ένα πιάτο φαγητό όταν το χρειάζεται, να μην έχει ούτε ένα κρεβάτι καθαρό να κοιμηθεί, να μην έχει γιατρό και φάρμακα. Πιστεύω ότι ο ανακαινισμένος ξενώνας αστέγων συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση".

"Η ΚΟ.ΔΕ.Π., με τις δράσεις της βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες πρωτοβουλίες και αποτελεί προτεραιότητα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε", δήλωσε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Πριν τρία χρόνια στον Πειραιά, για το θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος των αστέγων, που υπολογίζονταν σε περίπου 400, λειτουργούσε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας.

Σήμερα, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τους αστέγους αλλά είναι εμφανές ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά και δεν υπάρχει καμία υποστηρικτική δομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι "άθλιοι" δεν έχουν πατρίδα

Στο "κατώφλι" της φτώχειας ακόμα 2 εκατ. Έλληνες

Στοιχεία σοκ για τους νεόπτωχους στην Ελλάδα

SHARE:

24Media Network