Διακοπές στο διάστημα: Εντυπωσιακές οι πρώτες εικόνες του επιβατηγού διαστημόπλοιου

Διακοπές στο διάστημα: Εντυπωσιακές οι πρώτες εικόνες του επιβατηγού διαστημόπλοιου
Η Virgin Galactic παρουσίασε το εσωτερικό της καμπίνας εντός της οποίας θα μεταφέρονται οι ταξιδιώτες του SpaceShipTwo για μια βόλτα μέχρι την άκρη του διαστήματος. AP

Περίπου 600 λάτρεις του διαστήματος έχουν εγγραφεί για την ώρα στις διαστημικές πτήσεις που διαρκούν 90 λεπτά, ενώ η τιμή είναι στα 250.000 δολάρια ανά άτομο.

Η Virgin Galactic παρουσίασε το εσωτερικό της καμπίνας εντός της οποίας θα μεταφέρονται οι ταξιδιώτες του SpaceShipTwo για μια βόλτα μέχρι την άκρη του διαστήματος.

Όπως γράφει το euronews, το διαστημόπλοιο διαθέτει 16 κάμερες για να καταγράφεται κάθε στιγμή της διαστημικής εμπειρίας ενώ όλα τα καθίσματα διαθέτουν δική τους κάμερα ώστε οι επιβάτες να μπορούν να βγάζουν σέλφι με τη τη Γη στο φόντο.

Η θέα εξασφαλίζεται από 12 ευμεγέθη παράθυρα. Παρουσιάστηκε επίσης μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για κινητά που επιτρέπει να βιώσει κανείς εικονικά την εμπειρία μιας διαστημικής πτήσης.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον μιλά για το φιλόδοξο σχέδιο:

“Είναι μια μεγάλη στιγμή διότι αν και για την ώρα αυτό που προσφέρουμε είναι εικονικό, η σημασία του στο να γίνει το διάστημα προσβάσιμο σε όλους είναι πολύ πραγματική. Έχουμε μια καμπίνα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να εκπληρώσουν το όνειρό τους και να πραγματοποιήσουν με ασφάλεια ένα διαστημικό ταξίδι, ζώντας στο έπακρο κάθε πλευρά αυτού του καταπληκτικού ταξιδιού’.

Το σκάφος μεταφέρεται αρχικά με ένα ειδικό αεροπλάνο σε επαρκές ύψος. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το Spaceshiptwo που είναι μισό αεροπλάνο μισό διαστημόπλοιο βάζει μπροστά τον κινητήρα του και ξεκινά την υπερηχητική άνοδο. Αφού φτάσει στο επιθυμητό ύψος περίπου 80 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη αρχίσει η διαδικασία καθόδου στο Spaceport America στη Νιού Μέξικο.

Περίπου 600 λάτρεις του διαστήματος έχουν εγγραφεί για την ώρα στις διαστημικές πτήσεις που διαρκούν 90 λεπτά. Η τιμή είναι 250.000 δολάρια ανά άτομο. Τον Δεκέμβριο του 2018 και τον Φεβρουάριο του 2019, η εταιρεία πραγματοποίησε δύο πιλοτικές δοκιμαστικές πτήσεις. Πάνω από την έρημο Mojave της Καλιφόρνιας, και στο Spaceport America.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα