Παρασιτολόγοι βάφτισαν “Τζεφ Ντάνιελς”, σκουλήκι που σκοτώνει ταραντούλες

Παρασιτολόγοι βάφτισαν “Τζεφ Ντάνιελς”, σκουλήκι που σκοτώνει ταραντούλες
Ο Τζεφ Ντάνιελς δήλωσε πως "όλοι ξέρουν πως δεν τα έχεις καταφέρει στο Χόλιγουντ, αν δεν σε αναγνωρίσουν παρασιτολόγοι". Photo by Andy Kropa/Invision/AP, File

Παρασιτολόγοι ανακάλυψαν σκουλήκι που σκοτώνει τις ταραντούλες και το ονόμασαν Tζεφ Ντάνιελς. Είναι το μόνο εκ των 25.000 περιγραφόμενων ειδών των συγκεκριμένων σκουληκιών που έχει ονοματεπώνυμο.

Είδος σκουληκιού που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και μπορεί να σκοτώσει ταραντούχες, έχει και ονοματεπώνυμο. Οι επιστήμονες που το βρήκαν το βάφτισαν Τζεφ Ντάνιελς. Γιατί;

Πρώτα πρέπει να εξηγήσουμε ότι υπάρχουν περισσότερα από 25.000 περιγραφόμενα είδη των συγκεκριμένων σκουληκιών -που λέγονται νηματοειδή, υπάρχουν στον πλανήτη εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια και έχουν εξελιχθεί για να μολύνουν κάθε είδους ξενιστή (συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων).

Είναι από τα παράσιτα που υπάρχουν σε μεγαλύτερη αφθονία στη γη. Όπως αναφέρεται ωστόσο, στην έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 19/1 του 2022, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που βρέθηκε ένα το οποίο μπορεί να μολύνει ταραντούλες.

Το ονόμασαν Tarantobelus jeffdanielsi, χάριν του ονόματος που είχε ο χαρακτήρας που υποδύθηκε ο Τζεφ Ντάνιελς, στην ταινία “Αραχνοφοβία” το 1990 -και έσωσε μια πόλη από θανατηφόρα εισβολή αραχνών. “Υποδύθηκε έναν εκτελεστή αραχνών, όπως εκτελεστής αραχνών είναι και το σκουλήκι που βρήκαμε” ενημέρωσε ο παρασιτολόγος του UC Riverside, Άντλερ Ντίλμαν, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης.

Ο ηθοποιός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και εξήγησε πως είναι τιμή του, η τιμή που του έκαναν “και με έκανε να χαμογελάσω. Είναι γνωστό πως στο Χόλιγουντ κανείς δεν μπορεί να πιστεύει ότι τα έχει καταφέρει, αν δεν τον αναγνωρίσουν παρασιτολόγοι”.

Η έρευνα άρχισε μετά το αίτημα εκτροφέα ταραντούλας σε παρασιτολόγους του UCR, καθώς ήθελε να εντοπίσει την πηγή της μυστηριώδους μόλυνσης μεγάλου μέρους της ‘παραγωγής’ του. Κατά την ανάλυση βρέθηκε μια περίεργη λευκή μάζα, γύρω από το στόμα των ασθενών. Ήταν νηματοειδή. Μετά τη μόλυνση, οι ταραντούλες παρουσίαζαν περίεργες συμπεριφορές: δεν λειτουργούσαν οι κυνόδοντες τους, δεν μπορούσαν να φάνε, να περπατήσουν και τελικά, πέθαιναν από την πείνα.

Η ομάδα που έκανε τη μελέτη, είδε πώς αναπαράγονται τα σκουλήκια-εκτελεστές και διαπίστωσαν ότι επέλεγαν να ‘κατοικήσουν’ μόνο στο στόμα των ταραντούλων. Δεν μπόρεσαν να καταλάβουν αν τα jeffdanielsi τρέφονταν από τις αράχνες. “Ενδεχομένως να έτρωγαν τα βακτήρια που ζουν μέσα στις ταραντούλες” κατέληξαν οι επιστήμονες που όπως είπαν, θα κάνουν και άλλες μελέτες για να βρουν τρόπους να μπορούν να θεραπεύουν οι εκτροφείς λοιμώξεις από jeffdanielsi.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα