Ποιο θα είναι το πρόσωπο της επιστήμης για το 2018;

Ποιο θα είναι το πρόσωπο της επιστήμης για το 2018;

Ένας Έλληνας διεκδικεί τον διεθνή τίτλο στον διαγωνισμό FameLab 2018

31 νέοι επιστήμονες και ερευνητές από ολόκληρο τον κόσμο θα βρεθούν στη Βρετανία και στο Cheltenham Science Festival, προκειμένου να διεκδικήσουν τον τίτλο στον 11o διεθνή διαγωνισμό FameLab 2018 που διοργανώνει το British Council.

Ανάμεσά τους θα βρεθεί και ένας Έλληνας, ο Γιάννης Παπαχριστόπουλος ο οποίος, με την υποστήριξη της εταιρείας Γερολυμάτος International, θα μεταβεί στη Βρετανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους νικητές των άλλων χωρών και να διεκδικήσει το μεγάλο βραβείο. Λίγο πριν αναχωρήσει, o Γιάννης δηλώνει ενθουσιασμένος με αυτή τη προοπτική και έτοιμη να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες εξέλιξης που θα της παρουσιαστούν μέσα από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα. Η Γιάννης κέρδισε στον ελληνικό τελικό, ο οποίος διοργανώθηκε από το British Council στις 28 Απριλίου στο πλαίσιο του Athens Science Festival.

ADVERTISING

Το FameLab© είναι σήμα κατατεθέν του Cheltenham Festival, ενός από τους γνωστότερους πολιτιστικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου που διοργανώνει τέσσερα από τα κορυφαία Φεστιβάλ της χώρας στους τομείς της Jazz, της Λογοτεχνίας, της Μουσικής και των Επιστημών. Ο διαγωνισμός, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Βρετανία, και σε συνεργασία με το British Council άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο πρώτα πιλοτικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, την Ασία, την Ωκεανία, την Αφρική και την Αμερική.

Ποιο θα είναι το πρόσωπο της επιστήμης για το 2018;

Ο στόχος του προγράμματος είναι να αναδειχτούν τα νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης, να ενθαρρυνθούν οι νέοι επιστήμονες να έχουν πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία και να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους με το ευρύ κοινό μέσα από έναν διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων η Ellen Stofan (former Chief Scientist, NASA), ο Jim Al-Khalili (θεωρητικός φυσικός, συγγραφέας και παρουσιαστής) και ο Tim Slingsby (Director of Skills and Education στο Lloyd’s Register Foundation).

Ο διαγωνισμός στην Ελλάδα διοργανώνεται από το British Council σε συνεργασία με το HUB events και με την υποστήριξη της Γερολυμάτος International.

Σχετικά με το British Council

Το British Council λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1939, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, και τα γραφεία του βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας – Υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Η Βρετανία πρωτοπορεί στην επικοινωνία της επιστήμης και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να προωθηθεί η επιστήμη σε ένα μη-επιστημονικό κοινό. Η επικοινωνία της επιστήμης έχει σκοπό να αλλάξει τα στερεότυπα σχετικά με τους ερευνητές, να καταδείξει στο κοινό τη χρησιμότητα ορισμένων επιστημονικών και τεχνολογικών ζητημάτων και να δικαιολογήσει την ανάγκη επένδυσης στην έρευνα. www.britishcouncil.gr

Σχετικά με την Γερολυμάτος International

Η Γερολυμάτος International Α.Ε.Β.Ε., είναι μία διεθνής εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο της Υγείας και Ομορφιάς, με έδρα την Αθήνα. Χρονολογείται από το 1923 και αποτελεί μία από τις πιο παλαιές, παραδοσιακές οικογενειακές επιχειρήσεις στην Ελληνική αγορά Υγείας. Η Γερολυμάτος International εστιάζεται στην ανάπτυξη, την παραγωγή, τη διανομή, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις τόσο των δικών της προϊόντων καθώς και αυτών των διεθνών διακεκριμένων συνεργατών της. Σε παγκόσμιο επίπεδο, διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο θυγατρικών εταιριών και τοπικών διανομέων, καθιστώντας τα προϊόντα της διαθέσιμα σε καταναλωτές σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πέραν από τις διεθνείς αγορές, η Γερολυμάτος International διαθέτει τέσσερεις διακριτούς κλάδους δραστηριότητας, συγκεκριμένα, κλάδο μη συνταγογραφούμενων προϊόντων υγείας (OTC), κλάδο οπτικών (Optics), κλάδο κτηνιατρικών (Vet), καθώς επίσης και κλάδο υπηρεσιών Logistics.

Πληροφορίες:

British Council, Αθήνα – Βαγγέλης Κραββαρίτης, τηλ.: 210 3692 361

[email protected]

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.britishcouncil.gr/famelab

SHARE:

24Media Network