Πόσοι Tυραννόσαυροι Ρεξ υπήρξαν στη Γη;

Πόσοι Tυραννόσαυροι Ρεξ υπήρξαν στη Γη;

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να υπολογίσουν τον αριθμό των δεινοσαύρων T-Rex που υπήρξαν κάποτε στην γη.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που εκδόθηκε από την ερευνητική εγκυκλοπαίδεια 'Science' σήμερα και κατέγραψε το περιοδικό Axios, 2,5 δισεκατομμύρια Τυραννόσαυροι rex έζησαν και πέθαναν στον πλανήτη Γη κατά τη διάρκεια των 2,4 εκατομμυρίων ετών που υπήρξε εν ζωή το είδος τους.

Πρόκειται για μια μελέτη που θα βοηθήσει τους ερευνητές παλαιοντολογίας ώστε να αναγνωρίζουν καλύτερα την ηλικία και την σπανιότητα των απολιθωμάτων που εντοπίζονται σε ανασκαφές, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Τσαρλς Μάραλ, ο οποίος ασκεί και καθήκοντα διευθυντή στο Μουσείο Παλαιοντολογίας της Καλιφόρνια.

Το στατιστικό αυτό εύρημα προέκυψε με υπολογισμούς στην βάση του νόμου του Damuth, ο οποίος αναλύει συσχετισμούς ανάμεσα στην σωματική μάζα ενός είδος και την πληθυσμιακή πυκνότητα στην οποία μπορεί αυτό να εντοπιστεί.

Ο συγκεκριμένος νόμος έχει ως βασικό αξίωμα πως ένας οργανισμός με μεγάλη μάζα σώματος συνήθως εντοππίζεται αραία στο σύνολο μιας ορισμένης γεωγραφικής έκτασης

Οι ερευνητές αρχικά υπολογίσαν το μέσο βάρος ενός Τυραννόσαυρού (περίπου 5.200 κιλά) και στη συνέχεια διαπίστωσαν πως μόλις 1 ανά 40 τετραγωνικά μίλια θα μπορούσε να έχει υπάρξει. Στη συνέχεια βρήκαν πως κατά μέσο όρο 20.000 T-rex ήταν ανέκαθεν ζωντανη σε κάθε γενιά δεινοσαύρων που πάτησε το πόδι της στον πλανήτη. Πολλαπλασιάζοντας τον παραπάνω αριθμό με τις 127.000 γενιές δεινοσαύρων που έζησαν και πέθαναν μέσα σε 2.4 εκατομμύρια χρόνια, προέκυψε η εκτίμηση των περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων T-rex.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επιστήμη
SHARE:

24Media Network