Η σεξουαλική επανάσταση της Νίκης και η συμβουλή του Ραγκούση

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής Δ.Παπαστεργίου την “λέει άσχημα” στον Δ.Νατσιό και μια ενδιαφέρουσα παραίνεση από ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν άρεσε

Καθόλου δεν άρεσε στην κυβέρνηση η χθεσινή παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Βουλή. Ιδίως στο σημείο που συνέδεσε την αιφνιδιαστική έφοδο του Εφέτη Ανακριτή Σωτήρη Μπαϊκάμη στον ΟΣΕ για να κατασχέσει τα περίφημα ηχητικά ντοκουμέντα των Τεμπών που εικάζεται πως έχουν μονταριστεί.

Ο Θανάσης Πλεύρης έσπευσε να δηλώσει πως η εκτίμηση αυτή αποτελεί «προσβολή στην δικαιοσύνη» και πως το ΠΑΣΟΚ δεν την αφήνει να κάνει την δουλειά της. Μόνο που τα γεγονότα έδειξαν …ακριβώς το αντίθετο. Γιατί «έκανε την δουλειά της» παρότι η κυβέρνηση υποστηρίζει πως η υπόθεση των ηχητικών ήταν γνωστή εδώ κι έναν χρόνο.

Επίσης δεν μπορεί κανείς παρά να επισημάνει πως η ίδια η δικαιοσύνη δεν …παραπονέθηκε. Γιατί άραγε το κάνει η κυβέρνηση;

Η συμβουλή

Ενδιαφέρουσα δήλωση από τον Γιάννη Ραγκούση όταν κλήθηκε να σχολιάσει την αντιπαράθεση που έχει προκύψει με αφορμή την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα (που υιοθετεί και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ) για την Μαρέβα Γκραμπόφσκυ.

Μια δήλωση που εκτίμησε ότι βρίσκεται «στα όρια της πολιτικής κριτικής». Όμως το πιο ενδιαφέρον ήταν μια άλλη αναφορά του. Είπε πως «όταν πέρυσι αμφισβητήθηκε η ηθική μου ακεραιότητα, έδωσα στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες μου, για το τι περιουσία είχα όταν μπήκα στην πολιτική και τι έχω τώρα».

Μια καλή συμβουλή, που μάλλον δεν απευθύνεται μόνον στην Νέα Δημοκρατία…

Τα πορνογραφικά sites

Σκληρό χτύπημα του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου στην ΝΙΚΗ του Δημήτρη Νατσιού. Αφού την κατηγόρησε ότι – έμμεσα- στηρίζει τα sites πορνογραφικού περιεχομένου.

Αιτία το ότι δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ψηφιακών υπηρεσιών που συζητούνταν χθες στην Βουλή.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου άσκησε σκωπτική κριτική «την άμεμπτη ΝΙΚΗ, για παράδειγμα, που δεν το υποστηρίζει. Δίνουν το ελεύθερο σε site σεξουαλικού περιεχομένου, όπως είναι το pornhub, το xvideos και το stripchat να κάνουν ελεύθερα ό,τι θέλουν. Δυνατή αυτή η σεξουαλική επανάσταση την οποία ξεκινάτε. Το σημειώνουμε».

Να καταγράψουμε πάντως πως ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έχει κάνει μία αρκετά καλή χαρτογράφηση των «πικάντικων» ιστότοπων στο διαδίκτυο. Αν και είναι άγνωστο αν κατάφερε τελικά να στενοχωρήσει την ΝΙΚΗ που δεν άλλαξε την θέση της.

Ας ελπίσουμε…

Ένας είναι ο βασικός κίνδυνος που διαφαίνεται για το επικείμενο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας: Να είναι ξενέρωτο…

Αν κρίνουμε από τους τίτλους των θεματικών εκδηλώσεων αναμφισβήτητα προς τα εκεί πάμε: «50 Χρόνια ΝΔ: Οι ιδέες και οι άνθρωποι», «50 Χρόνια ΝΔ: Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη», «50 Χρόνια ΝΔ: Για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο» και «50 Χρόνια ΝΔ: Μεγαλώνει γιατί εξελίσσεται».

Μόνη …ελπίδα από τον Αντώνη Σαμαρά, μήπως η ομιλία του – όπως έχει γίνει σε άλλα συνέδρια- ταράξει λίγο τα νερά. Γιατί ένα πολύωρο λιβάνισμα της ηγεσίας Μητσοτάκη θα το βαρεθεί μέχρι και ο Άκης Σκέρτσος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα