Μια κακή μέρα για την Κεραμέως και η Λιακούλη “έπαιξε μπάλα”

Απέναντι σε απεργιακές και διαδικτυακές διαμαρτυρίες βρέθηκε η υπουργός Παιδείας για την περίφημη “αξιολόγηση” ενώ η Ευαγγελία Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ επέδειξε ποδοσφαιρικά αντανακλαστικά στο κοινοβούλιο.

Κακή μέρα για την Κεραμέως

Κακή μέρα (την χθεσινή) διάλεξε η Νίκη Κεραμέως να κάνει ανάρτηση στο twitter υπέρ της (υποτιθέμενης) αξιολόγησης που προωθεί στην εκπαίδευση. Όχι τίποτε άλλο μα όπως λένε έμπειροι συνδικαλιστές η πορεία ενάντια στα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Παιδείας ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών τα τελευταία 15 χρόνια.

Η υπουργός Παιδείας εισέπραξε πολλές και τεκμηριωμένες απαντήσεις, που απέδειξαν πως οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά τους σχεδιασμούς στους οποίους αντιδρούν. Μια εξ’ αυτών πάντως ήταν ιδιαίτερα καίρια: “Μιας και μιλατε για αξιολογηση, γνωριζετε φανταζομαι πως οι πολιτες μεσα απο πολλες ερευνες γνωμης σας αξιολογουν διαχρονικα ως μια απο τις χειροτερες υπουργους της κυβερνησης”. Γεγονός αναμφισβήτητο.

Ελλάδα – Πολωνία

Περίεργες συγκρίσεις έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την επίσκεψή του στην Πολωνία. Αναφερόμενος στις δύο χώρες είπε πως «είμαστε και οι δυο στην ανατολική πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μια στο Bορρά και η άλλο στο Nότο, και σαν χώρες που έχουν εξωτερικά σύνορα της Ένωσης πρέπει να εμβαθύνουμε στην αντίληψη των προκλήσεων ασφάλειας και στην καλλιέργεια ενός διαδρόμου που θα ενώνει τις δυο χώρες».

νωστή η προσέγγιση της κυβέρνησης να συγκρίνει την Ρωσία και την Τουρκία ώς δυνάμεις που προκρίνουν τον αναθεωρητισμό προκειμένου να αιτιολογήσει την εξωτερική πολιτική του “πρόθυμου συμμάχου”. Όμως το να τίθεται η Ελλάδα σε ένα καθεστώς άτυπου “άξονα” με την Πολωνία (της οποίας οι διαχρονικές σχέσεις με την Ρωσία είναι γνωστές) είναι βέβαιοι στην Ν.Δ ότι εξυπηρετεί κατά οποιονδήποτε τρόπο τα λεγόμενα “εθνικά συμφέροντα;”.

Τα δάνεια της Ν.Δ

Κάπως προβοκατόρικη, αλλά στηριγμένη σε υπαρκτά στοιχεία η ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής Α’Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, συνδέοντας τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ύστερα από την απελευθέρωση των πλειστηριασμών με τα δάνεια της Ν.Δ.

Όπως αναφέρει στο κείμενό του “η Νέα Δημοκρατία έφθασε να χρωστά 381.296.262,32 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες το 2021, με βάση το δικό της ισολογισμό, 40 εκατομμύρια επιπλέον από το 2020, όπου χρωστούσε 342.950.583,94 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αν προσθέσουμε και τα περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ που χρωστά σε προμηθευτές τότε το συνολικό χρέος αγγίζει τα 392 εκατομμύρια ευρώ. Το χρέος διογκώνεται και ο μύθος περί ρύθμισης και εξυπηρέτησης, όταν σε μόλις ένα έτος αυξάνεται 40 εκατ. ευρώ, δεν πείθει πλέον κανέναν”.

Μάλιστα ρωτά να μάθει “ποιες είναι οι ρυθμίσεις της Νέας Δημοκρατίας με τις τράπεζες, για να μπορέσουμε να τιςσυγκρίνουμε με τις ρυθμίσεις, που έχουν οι απλοί πολίτες δανειολήπτες και σε ποιο βαθμό είναι η ΝΔ συνεργάσιμος δανειολήπτης” καθώς και αν “σε περίπτωση μη πληρωμής των δόσεων της ρύθμισης, καθυστέρησης, καταστρατήγησης και καταδολίευσης της ρύθμισης υφίστανται υποθηκευμένα ακίνητα,που καλύπτουν τα 381 εκατ. ευρώ, που χρωστά στις ελληνικές τράπεζες η ΝΔ”.

Προφανώς ο Χρήστος Σταϊκούρας στον οποίο απευθύνεται η ερώτηση δεν θα σπεύσει να την απαντήσει.

Ο Κατρίνης για τα μετεκλογικά

Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη για τις μετεκλογικές εξελίξεις. Όπως ανέφερε “για το ΠΑΣΟΚ, πρωτίστως, έχει σημασία το περιεχόμενο της πολιτικής, τοπρόγραμμα και οι θέσεις που θα υιοθετηθούν.Αν τα κόμματα αποδεχτούν όλα αυτά, τότε τα πρόσωπα θα κληθούν ναυπηρετήσουν την όποια συμφωνία προκύψει”.

Αντιθέτως εγκάλεσε Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ επειδή όπως είπε “το διακύβευμα εξαντλείται στο δίλλημα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» για την θέση του πρωθυπουργού”. Παρατήρήσαμε πάντως ότι από τις προϋποθέσεις που ανέφερε έλειψε το “ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας” για πρωθυπουργός.

Ποδοσφαιρική … Λιακούλη

Άγριες και ποδοσφαιρικές κόντρες χθες στην Βουλή ανάμεσα στον Λευτέρη Αυγενάκη και στην γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη. Αφορμή τα προβλήματα της κρατικής χρηματοδότησης που οδήγησαν στην διακοπή της Super League 2. Μια κατάσταση που φαίνεται να προβληματίζει πολλούς βουλευτές ιδίως αν έχουν ομάδες που πλήττονται στις περιφέρειές τους.

Μάλιστα η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ όταν δεν ικανοποιήθηκε καθόλου από τις απαντήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού μίλησε με άκρως …ποδοσφαιρικούς όρους. Όπως είπε “πήρατε την μπάλα και την πετάξατε στην κερκίδα. Και νομίζατε ότι εμείς δεν παρακολουθούμε ποδόσφαιρο, δεν ξέρουμε πού είναι το χόρτο, πού είναι το γήπεδο και πού είναι η μπάλα”.

Η οργή της Ε.Λιακούλη οφείλεται προφανώς στην επισήμανση που έκανε για τον νομό της. Όπως είπε “στη Λάρισα, κύριε Υπουργέ, γνωρίζετε ότι έχουμε την ομάδα της ΑΕΛ, την ιστορική ομάδα του Ηρακλή Λάρισας, την ιστορική ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας” η οποίες όπως ανέφερε δεν μπορούν να συνεχίσουν αν δεν απελυθερωθούν οι κρατικές ενισχύσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα