Ο Μητσοτάκης που μοίρασε “βραβεία” και η “ομολογία” του Γερουλάνου

Παιχνιδάκια με τα νέα κόμματα της Βουλής από τον πρωθυπουργό και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που δεν διστάζει να μιλά για τα χρέη των κομμάτων

Μοίρασε χαρτί

Όποιος συμπράττει θα …αμείβεται. Κάπως έτσι φαίνεται ότι θα πηγαίνει το παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας με την Πλεύση Ελευθερίας, τους Σπαρτιάτες, την «Νίκη» και την Ελληνική Λύση. Ένα παιχνίδι που έχει εξαρχής φανεί ότι έχει πολλές προεκτάσεις.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην χθεσινή συζήτηση για το νομοσχέδιο της ψήφου των απόδημων στην Βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του αναγόρευσε σε «υπεύθυνη δύναμη» στο κοινοβούλιο την Ζωή Κωνσταντοπούλου, εμμέσως συνεχάρη την «Νίκη» και δεν είπε …κουβέντα για τους «Σπαρτιάτες». Δίνοντας με τον τρόπο του εύσημα για την θετική στάση που επέδειξαν στο νομοσχέδιο. Έστω κι αν το ναζιστικό μόρφωμα άλλαξε την θέση του από το «υπέρ» στο «παρών».

Αντιθέτως ήταν ιδιαίτερα επιθετικός προς την Ελληνική Λύση. Τους οποίους και αποκάλεσε «πατριώτες της φακής». Μια πρακτική που μάλλον εξέπληξε τον Κυριάκο Βελόπουλο που φαίνεται πως είχε συνηθίσει την προηγούμενη 4ετία η Ν.Δ να τον «έχει στα ώπα-ώπα». Όπως άλλωστε έχει πει και ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Κατ’ ιδίαν

Ένα θέμα με την …κατ ιδίαν ενημέρωση στον Νίκο Ανδρουλάκη φαίνεται πως το έχει ο πρωθυπουργός. Έτσι λοιπόν όταν χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ενημέρωση για το τι έχει διαμειφθεί στην συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν ο πρωθυπουργός του έκανε την σχετική πρόσκληση: Όπως είπε «είμαι ανά πάσα στιγμή ανοικτός για οποιαδήποτε κατ’ ιδίαν ενημέρωση. Και τώρα σας καλώ, κύριε Ανδρουλάκη, εάν θέλετε, ελάτε να βρεθούμε».

Για όσους το έχουν ξεχάσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη είχε προτείνει ο πρωθυπουργός και πέρσι τέτοια εποχή όταν είχε ξεσπάσει το «Σκάνδαλο των Υποκλοπών». Όμως και τότε, όπως και σήμερα από ότι φαίνεται, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αρνηθεί.

Παραδοχή

Οφείλουμε πάντως να επισημάνουμε σε σχέση με την συζήτηση στην Βουλή για την ψήφο των απόδημων ότι μία από τις πλέον τίμιες ομιλίες ήταν αυτή του Παύλου Γερουλάνου. Πραγματική ομολογία. Ούτε λίγο- ούτε πολύ παραδέχθηκε πως ένα μεγάλο μέρος από τα χρέη των κομμάτων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ προέρχονται από τις …ναυλώσεις αεροσκαφών για να μεταφέρουν ψηφοφόρους της ομογένειας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «οι μετακινήσεις ψηφοφόρων εντός και εκτός Ελλάδος αφορούν ποσά που υπερκαλύπτουν τα χρέη των κομμάτων. Όμως, τι κάναμε τόσον καιρό; Αντί να κάνουμε σοβαρή δουλειά, στερούσαμε τους Έλληνες του εξωτερικού από πρόσβαση και μετά τους πουλούσαμε εκδούλευση με φθηνές διακοπές στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Συνομωσία

Εντυπωσιακή αν μη τι άλλο η προσέγγιση του κόμματος «Νίκη» για την εκλογική διαδικασία. Παρά το γεγονός ότι οι πρόσφατες κάλπες έφεραν το κόμμα αυτό για πρώτη φορά στην Βουλή τις θεωρεί λίγο έως πολύ …στημένες.

Αυτό τουλάχιστον προκύψει από την δήλωση του προέδρου της Δημήτρη Νατσιού. Όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής «θα καταθέσουμε πρόταση νόμου για το αδιάβλητο των εκλογών. Θα ζητήσουμε να ξεχάσετε οποιαδήποτε συζήτηση για ηλεκτρονική ψηφοφορία. Θα ζητήσουμε τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο, προς όλα τα κόμματα και με αμετάβλητη ανάρτηση στο gov.gr. Θα ζητήσουμε η Υπουργός Εσωτερικών να επιλέγει τον προμηθευτή για τη διενέργεια των εκλογών μέσα από διαγωνισμό και όχι με απευθείας ανάθεση στη SingularLogic».

Επίσης έκανε λόγο για «ομολογίες του Υπουργείου Εσωτερικών ότι έχουμε εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους εκατόν εβδομήντα εννέα χιλιάδες ψηφοφόρους άνω των εκατό ετών και δέκα χιλιάδες ψηφοφόρους άνω των εκατόν δέκα πέντε ετών».

Όπως αντιλαμβάνεστε η συνωμοσιολογία κυριαρχεί στον συγκεκριμένο χώρο. Ακόμη και όταν …τον συμφέρει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα