Οι εκλογές fantasy του ΣΥΡΙΖΑ και ο Τζενκινς Χαν στην Βουλή

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο Μογγόλος πολέμαρχος αναφέρεται στο κοινοβούλιο και ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει ποσοστά Πούτιν στον εαυτό του

Εκλογές fantasy

Μάλλον ξεκίνησε νωρίτερα από όσο αναμέναμε η ψηφιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι πλέον όχι απλά θα ψηφίζουν με ένα κλίκ στον υπολογιστή ή το κινητό τους αλλά θα κάνουν και …εκλογές fantasy.

Αυτό έγινε σαφές από την χθεσινή δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη στην ΕΡΤ και την δήλωσή του πως αν γίνονταν εσωκομματικές εκλογές θα έπαιρνε 90%! Ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως θα πολιτεύεται εφεξής στο εσωτερικό …σαν να το πήρε.

Πάλι καλά να λέμε πάντως που αποδέχθηκε ότι θα έπαιρνε μικρότερο ποσοστό από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στις πρώτες εσωκομματικές εκλογές από την βάση στον ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε μόνος του.

Δεν έπεισε

Ενδιαφέρουσα η προσπάθεια του Γιώργου Γεραπετρίτη να μας πείσει ότι η καθυστέρηση …4 ετών για την κύρωση των 3 συμβάσεων εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης για τα δυτικά Βαλκάνια. Δεν μας έπεισε όμως.

Κυρίως γιατί έχουμε ακούσει το 2020 τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει πως οι συμβάσεις αυτές θα κυρωθούν «εντός της τετραετίας». Μια διορία ως γνωστόν εξέπνευσε με τις εκλογές του καλοκαιριού. Άρα μάλλον κάποιος άλλος λόγος υπάρχει για την καθυστέρηση.

Κι αυτός βέβαια τυγχάνει να είναι πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής Μεσσηνίας. Μάλιστα στην τελευταία του ομιλία στην Βουλή και στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια φρόντισε να αποδομήσει και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο Τζένγκινς Χάν

Η συζήτηση μιας κύρωσης σύμβασης μεταφορών ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Μογγολία δεν είναι και το πιο ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση στην Βουλή. Έτσι λοιπόν τα …χασμουρητά των βουλευτών προσπάθησε να αναχαιτίσει με την παρέμβασή του ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λοβέρδος. Επιστρατεύοντας τον …. Τζένκινς Χαν. Παρουσιάζοντάς τον μάλιστα ως προπάτορα την ανθρωπότητας.

Όπως είπε ο Γιάννης Λοβέρδος «η Μογγολία είναι μια χώρα, η οποία έχει μια τεράστια ιστορία και φυσικά σήμερα δεν είναι στο μέγεθος που ήταν κάποτε. Είναι κοιτίδα ενός από τους αρχαιότερους λαούς του κόσμου και φυσικά η γενέτειρα μιας από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες που έχει αναδείξει ποτέ η ανθρωπότητα, τον μεγαλύτερο ίσως κατακτητή όλων των εποχών, του Τζένκινς Χαν».

Καταλήγοντας πως «ένας στους 200 ανθρώπους κατάγεται από τον Τζένκινς Χαν σήμερα στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνες του DNA»!

Το ναυτικό ενάντια …στην ακρίβεια.

Ενδιαφέρον το σκεπτικό με το οποίο συνόδευσε τον απόπλου της φρεγάτας Ύδρα  για τις επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Όπως είπε «η Ελλάδα ως ναυτιλιακή δύναμη με ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία αποδίδει τεράστια σημασία στην ανάγκη διασφάλισης της ελεύθερης ναυσιπλοΐας, όπως επίσης και της ζωής των Ελλήνων ναυτικών». Συνέχισε λέγοντας πως «Νομίζω ότι η κάθε μια και ο καθένας στην Ελλάδα παρατηρεί τη σημαντική αύξηση του κόστους των προϊόντων εξαετίας της αύξησης του μεταφορικού κόστους μετά τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα».

Εμείς πάλι θα λέγαμε ότι πριν στείλει …το ναυτικό ενάντια στην ακρίβεια η κυβέρνηση θα μπορούσε να μειώσει κανένα φόρο ή να πατάξει κανένα καρτέλ…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα