Οι περίεργες προειδοποιήσεις της Ν.Δ και μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά

Αγχολυτικό φαίνεται πως χρειάζεται η Ν.Δ μετά τις εξελίξεις στο μέτωπο των υποκλοπών, ενώ όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση για τα podcast του News 24/7 σχετικά με τις εκλογές της μεταπολίτευσης ...δικαιώθηκαν

Φαντάζεστε;

Εξελίξεις «θα τρέξουν» σήμερα στην Βουλή. Αυτό είναι βέβαιο. Ανεξάρτητα αν ο Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει τελικά πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης. Δεν θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς τα πράγματα άλλωστε. Φαντάζεστε π.χ μια συνθήκη όπου κάνεις έως τις εκλογές δεν θα μιλούσε για 6 πρόσωπα που παρακολουθήθηκαν από την ΕΥΠ, ενώ μετά την επιστολή του Χρήστου Ράμμου στα κόμματα και τον πρόεδρο της Βουλής όλοι τα γνωρίζουν; Θα ήταν η προεκλογική περίοδος του … «Ελέφαντα στο Δωμάτιο».

Οι περίεργες προειδοποιήσεις

Αυτό που σίγουρα δεν κρύβεται είναι το άγχος της κυβέρνησης. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που μπορεί να δικαιολογήσεις τις δύο πραγματικά αξιοπερίεργες προειδοποιήσεις που απεύθυνες χθες στην αξιωματική αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία.

Η πρώτη ήταν να μην τολμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ «να εμπλέξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας» στο θέμα των υποκλοπών. Αυτά ενώ η ίδια η Κατερίνα Σακελαροπούλου δεν φάνηκε στην συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα να …εκπλήσσεται ή να δυσφορεί όταν τέθηκε το θέμα. Επίσης αναρωτιέται κανείς αν σε ένα ζήτημα δημοκρατίας είναι τόσο παράδοξο να εμπλακεί το πρόσωπο που είναι εγγυητής της δημοκρατίας.

Η δεύτερη εξίσου αξιοπρόσεκτη προειδοποίηση είναι αύτη που εξέφρασε ο Γιάννης Οικονόμου. Απειλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σε περίπτωση που καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην συζήτηση θα «μπουν» ένα σωρό άσχετα θέματα (προσφυγικό, Novartis, αδειοδοτήσεις καναλιών του 2016)! Να υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση ομολογεί πως θα προσπαθήσει να αποφύγει όσο μπορεί το (αναμφισβήτητα επίκαιρο) ζήτημα των υποκλοπών και να βρει όσους επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς βρει πρόχειρους.

Light

Πολύ «light» θεώρησαν πολλοί την αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη στις χθεσινές αποκαλύψεις. Τόσο ως προς το ύφος όσο και ως προς την πρόταση που κατέθεσε. Δηλαδή την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών. Πάντως αντίστοιχη πρόταση έκανε και το ΚΚΕ και δύσκολα κανείς μπορεί να κατηγορήσει τον Περισσό για «ήπιες» αντιδράσεις.

Πάντως στελέχη του ΠΑΣΟΚ θυμίζουν πώς ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν «ξέφυγε» ποτέ τους τελευταίους μήνες. Ούτε όταν αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε θύμα παρακολούθησης, ούτε όταν εναντίον του εξαπολύθηκαν ακραίες φήμες για σχέσεις με ξένα κράτη, που σύντομα ξεφούσκωσαν. Όπως δηλώνουν «ο Ανδρουλάκης λειτουργεί θεσμικά».

Η πολιτική συζήτηση αλλιώς

Μια ευκαιρία να διαπιστώσουν πως μπορεί να γίνει μια πολιτική συζήτηση, με « πολιτικούς αντιπάλους», τηλεπαρουσιαστή αλλά δίχως τους «άγραφους νόμους» των τηλε-παραθύρων και των τηλεοπτικών στούντιο, είχαν όσοι (πολλοί ομολογουμένως) βρέθηκαν χθες στην εκδήλωση για την σειρά Podcast του NEWS 24/7 με τίτλο «Οι εκλογές της Μεταπολίτευσης», στο ξενοδοχείο Electra Pallas.

Εκεί ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Φίλης και ο Χάρης Καστανίδης ενώ το πάνελ συντόνισε η Νίκη Λυμπεράκη. Εκεί ήταν και η πολιτική αντιπαράθεση αφού πρόκειται για διακεκριμένα στελέχη της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Έλειψαν όμως το «άγχος του αέρα», η εντυπωσιοθηρία, οι κραυγές, οι εντάσεις αλλά και ο «ακαδημαϊσμός».

Το ακροατήριο (στο οποίο καταγράφθηκαν παρουσίες σημαντικών πολιτικών στελεχών και ανθρώπων της πολιτικής επιστήμης) είχε την ευκαιρία να ακούσει απόψεις αλλά και απολαυστικές διηγήσεις από τις εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος αλλά και του …μέλλοντος μας.

Ξεχώρισαν

Στα ξεχωριστά στοιχεία της βραδιάς δεν μπορεί κανείς παρά να περιλάβει την γλαφυρή περιγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη για τις τηλεφωνικές διενέξεις της με Μένιο Κουτσόγιωργα στις εκλογές του 1985. Ιδίως όταν μιμούνταν την φωνή του πρώην υπουργού Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ.

Την βαθιά πολιτική ανάλυση του Νίκου Φίλη για το πώς το «ΤΙΝΑ» εμποδίζει την δημοκρατία στέλνοντας κόσμος – ιδίως τους νέους ανθρώπους- στην αποχή. Όπως και την μεταφορά του κλίματος των εκλογών του 1981 από τον Χάρη Καστανίδη.

Στενό μαρκάρισμα στον Θεοδωρικάκο

Στενό μαρκάρισμα του βουλευτή του Γιώργου Καμίνη στον Τάκη Θεοδωρικάκο, όπως διαπιστώνουμε. Σε ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επικαλείται δημοσιεύματα των Νέων και του Βήματος σύμφωνα με τα οποία για την φύλαξη του υπουργού απασχολούνται από 150 έως 200 αστυνομικούς.

Μάλιστα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εγκαλείται σχεδόν, επειδή ξέχασε την πρόθεση του προκατόχου του, Μιχάλη Χρυσοχοίδη για «σχέδιο νόμου και προτάσεις για την αλλαγή τουθεσμικού πλαισίου φύλαξης ευπαθών στόχων, με στόχο ένα σύστημα «αμερόληπτο, αυξημένης αποτελεσματικότητας, σταθερής λογοδοσίας και διαφάνειας».

Μάλιστα ο Γιώργος Καμίνης κάνει συγκεκριμένα ερωτήματα, σαν να ξέρει τις απαντήσεις. Όπως για παράδειγμα «πόσοι ένστολοι απασχολούνταν στα γραφεία και τις κατοικίες των προκατόχων σας κατά τα τελευταία 5 χρόνια;» ή «πρόκειται να εισηγηθείτε, πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, την αλλαγή στοκαθεστώς φύλαξης των ευπαθών στόχων και των επισήμων και αν ναι, πότε ακριβώς;»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα