Ποιος την πλήρωσε για τον Πάτση και τι να πει ο Κουτσούμπας με την Microsoft

Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζει τις μετεκλογικές εξελίξεις και τελικά βρίσκεται κάποιος να τιμωρηθεί για τα όσα έκανε ο διαγραφείς βουλευτής Γρεβενών της Ν.Δ

Κήτη και αποδημητικά πουλιά

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει …μεγάλα σχέδια για το νομοθετικό της έργο τους επόμενους 3 μήνες, όπου φιλοδοξεί να ψηφίσει 30 νομοσχέδια, η κοινοβουλευτική χρονιά όμως ξεκινά μάλλον νωχελικά. Όπως διαπιστώνουμε στην Βουλή έχουν κατατεθεί νομοσχέδια που αφορούν θέματα όπως μια συμφωνία με την Αφρική για τα αποδημητικά πουλιά και μία ακόμη για τα θαλάσσια κήτη του Ευξείνου Πόντου, της Μεσογείου και του Ατλαντικού. Τα ζητήματα αυτά έχουν πιθανότατα μεγάλη σημασία για το φυσικό περιβάλλον πολύ αμφιβάλουμε όμως για το αν θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των βουλευτών. Άλλα τους καίνε αυτή την στιγμή και δεν αφορούν το ζωϊκό βασίλειο.

Ποιος την πλήρωσε για το Πάτση

Η χθεσινή «ειδησούλα» πάντως από το κοινοβούλιο λέει πως η εταιρία ορκωτών λογιστών (μία εκ των 7 με τις οποίες συνεργάζεται η Βουλή) που ανέλαβε να ελέγξει το Πόθεν Έσχες του Ανδρέα Πάτση αποτελεί παρελθόν. Προφανώς αυτή «πλήρωσε την νύφη» για την διαγραφή του βουλευτή λόγω των δραστηριοτήτων του. Μάλλον μια χαρακτηριστική περίπτωση «μεταφοράς» ευθυνών ήταν αυτή. Γιατί αναρωτιέται κανείς αν η ηγεσία της Ν.Δ περίμενε από κάποιους λογιστές να πληροφορηθεί για την ποιότητα των βουλευτών της.

Θα φανεί

Επιμένει, όπως βλέπουμε στις δημόσιες δηλώσεις του, ο Κυριάκος Βελόπουλος να τηρεί τις αποστάσεις του από τα δύο μεγάλα κόμματα και να δηλώνει πως δεν κάνει «κομπρεμί» και συνεργασίες με κανένα. Καλή τακτική για να «τσιμπήσει» ψήφους. Αλλά αυτά πρέπει να αποδεικνύονται. Πολύ σύντομα – όπως μαθαίνουμε- θα έχουμε απτά δείγματα για το αν η Ελληνική Λύση θα στηρίξει τον δεξιό γείτονά της «στα δύσκολα».

Όλοι οι καλοί στον Πειραιά

Όλος ο καλός ο κόσμος όπως μάθαμε στην κοπή της πίτας του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου του Πειραιά (ΕΒΕΠ). Με πρώτους από όλους τους υποψήφιους καθότι προεκλογική χρονιά διανύουμε. Παρούσα η Δόμνα Μιχαηλίδου που θα κατέβει στην Α’ Πειραιά αλλά και ο Κώστας Κατσαφάδος που άπαντες θεωρούν ότι εύκολα θα καταλάβει την πρώτη θέση στην ίδια περιφέρεια. Παρών και ο Γιώργος Γεραπετρίτης που όλο στον Πειραιά τον βλέπουμε και επιβεβαιώνει τα σενάρια περί καθόδου του. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπήθηκε από τον Θοδωρή Δρίτσα. Φυσικά δεν έλειψαν και οι υπουργοί, αφού εκεί βρέθηκε ο Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και το δίδυμο του υπουργείου Ανάπτυξης: Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Παπαθανάσης που βραβεύθηκαν με ειδική μνεία.

Ο Κουτσούμπας και η Microsoft

Πολιτικοί σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν θα άφηναν φυσικά μια τέτοια σύναξη να …πάει χαμένη. Έτσι ο υπουργός Ανάπτυξης έριξε την προεκλογική σπόντα του: Προέβλεψε πως «και το 2023 καλό έτος αλλά κρύβει ένα γρίφο, την πολιτική σταθερότητα».

Μάλιστα απευθυνόμενος στους παραβρισκόμενους είπε ότι μπορεί κανείς να ψηφίσει στις εκλογές τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική διακυβέρνηση. Επισήμανε ότι κανείς μπορεί να επιλέξει το δεύτερο «αν εκτιμά ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας μπορεί να συνδιαλλαγεί με τον επικεφαλής της Microsoft για τα Data Center» σχολιάζοντας πως «όλα μπορεί να τα δει κανείς στην ζωή».

Εμείς πάλι θα προσθέταμε πώς πιο εύκολα ο γραμματέας του ΚΚΕ θα πάει σε μια συνάντηση με την Microsoft παρά σε κυβερνητικό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα στο Φεβρουάριο

Σε μια επιχειρηματική σύναξη όπως αυτή του ΕΒΕΠ, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι συζητήσεις για τα τρέχοντα της οικονομικής επικαιρότητας. Έτσι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της εγχώριας Ναυτιλίας, ο Γιώργος Προκοπίου, μετά την βράβευσή του αναφέρθηκε στην συμφωνία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά εκφράζοντας την ελπίδα μέσα στον Φεβουάριο να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία. Η ημερομηνία καθόλου τυχαία αφού με το που μπαίνει η Άνοιξη όλα είναι πιθανά για την πολιτική κατάσταση που θα επικρατεί στην χώρα.

Αρκετούς φαίνονταν να απασχολεί και η κλαδική σύμβαση στην ακτοπλοϊα οι διαπραγματεύσεις για την οποία θα ξεκινήσουν ανάμεσα στην οικεία εφοπλιστική ένωση και την Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία. Μια υπόθεση που η έκβασή της θα δείξει πολλά για τον κλάδο.

Η Κίνα και το μάρμαρο

Οι ειδήσεις από πού μας έρχονται από την μακρινή Κίνα το τελευταίο διάστημα αφορούν κυρίως το «άνοιγμα» των συνόρων μετά το πολυετή αποκλεισμό λόγω του Covid 19. Όμως τα κινέζικα σύνορα δεν ανοίγουν μόνο από …μέσα προς τα έξω. Αυτό το ξέρουν καλά στην «Ικτίνος HELLAS» που προσδοκούν το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς για την εξαγωγή των μαρμάρων που παράγουν. Άλλωστε η επιχείρηση προχωράει ήδη την επέκτασή της στο Ορυχείο του Βόλακα και τις εξορύξεις στην Θάσο.

Μετοχή εκτός ταμπλό;

Ενδιαφέρουσες ειδήσεις αναμένονται τον Φεβρουάριο στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι πληροφορίες λένε πως αναμένεται δημόσια πρόταση για την μετοχή της Attica Group όπου το πλειοψηφικό πακέτο κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς. Από τις εξελίξεις θα κριθεί το αν θα φύγει μια μετοχή από το ταμπλό. Είδωμεν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα