20 χρόνια Allou! Fun Park: η επιτυχημένη διαδρομή του προορισμού – συνώνυμου της ψυχαγωγίας στην Ελλάδα

20 χρόνια Allou! Fun Park: η επιτυχημένη διαδρομή του προορισμού – συνώνυμου της ψυχαγωγίας στην Ελλάδα

20 χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε φέτος το Allou! Fun Park.

Το Allou! Fun Park, το κορυφαίο ψυχαγωγικό πάρκο στην Ελλάδα, συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια συνολικής λειτουργίας, έχοντας καταφέρει, στη διαδρομή του μέχρι σήμερα, να καταστεί ταυτόσημο με την έννοια της ψυχαγωγίας για τις οικογένειες, τους εφήβους και τα παιδιά.

Από τη δημιουργία του, το 2002 και την ολοκλήρωση της σημερινής του μορφής, το 2003, με τη προσθήκη του πάρκου Kidom, το Allou! Fun Park, στήριξε την εξέλιξή του σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: στη δημιουργία μιας μοναδικής, ολοκληρωμένης εμπειρίας ψυχαγωγίας, στη συνεχή επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό του, στη σύνδεση της διασκέδασης με την ασφάλεια καθώς και στη δημιουργία και διατήρηση ενός διευρυμένου κοινωνικού αποτυπώματος.

Καινοτομία και ασφάλεια.

Το Allou! Fun Park άνοιξε τις πύλες του τον Οκτώβριο του 2002, αποτελώντας έναν πρωτοποριακό προορισμό ψυχαγωγίας, σχεδιασμένο σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, διαθέτοντας παιχνίδια και εγκαταστάσεις από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως με τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας.

Μέσα στα 20 χρόνια λειτουργίας του, έχει υποδεχτεί περισσότερους από 35 εκατομμύρια επισκέπτες, εκ των οποίων το 20% προέρχεται από χώρες του εξωτερικού, με κυριότερες την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ισραήλ και την Αμερική, συμβάλλοντας σημαντικά στην τουριστική εμπειρία των επισκεπτών στην Ελλάδα.

Κεντρικό στοιχείο της εξέλιξης του Allou! Fun Park, αποτελεί η συνεχής επένδυση σε παιχνίδια και εξοπλισμό, το σύνολο της οποίας ανέρχεται σε πάνω από 18 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να παραμένει ένα από τα κορυφαία πάρκα πόλης στην Ευρώπη. Σήμερα διαθέτει περισσότερα από 30 παιχνίδια (rides, παιχνίδια τεχνολογίας, αδρεναλίνης, δεξιοτήτων), τα οποία ανανεώνει συνεχώς, έτσι ώστε να ακολουθεί την εξέλιξη και την καινοτομία στην αγορά των παιχνιδιών και να προσφέρει νέες εμπειρίες στους επισκέπτες του.

Το Allou! Fun Park έχει καθιερωθεί σαν πρότυπο στον τομέα των πάρκων ψυχαγωγίας και αποτελεί έναν ολοκληρωμένο προορισμό διασκέδασης, διαθέτοντας, πέρα από τα παιχνίδια, εποχικά θεματικά events, εκδηλώσεις, παιδικά εργαστήρια, παρελάσεις και πολλές εκπλήξεις καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Με κεντρικό προσανατολισμό την άρρηκτη σύνδεση της διασκέδασης με την ασφάλεια, ακολουθεί και εφαρμόζει όλα τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας, ενώ όλα τα παιχνίδια του Alou! Fun Park επιθεωρούνται και πιστοποιούνται από τον Οργανισμό Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TUV Hellas (TUV NORD).

Για τη συνολική του λειτουργία μάλιστα έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία και διακρίσεις, όπως το Ευρωπαϊκό Αριστείο Επιχειρηματικότητας και Επαγγελματισμού, το Διεθνές Αριστείο Επιχειρηματικότητας και Επαγγελματισμού, το βραβείο Superbrands για τον τομέα της ψυχαγωγίας.

Από το 2021 το Allou! Fun Park λειτουργεί κάτω από νέα ομάδα διοίκησης, η οποία δημιούργησε μια νέα στρατηγική για την αναβάθμιση της ψυχαγωγίας και την εξέλιξη του πάρκου, σε ένα από τους πλέον αναπτυσσόμενους χώρους διασκέδασης, εντός αστικού ιστού, στην Ευρώπη.

Δημιουργώντας σταθερές, ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Απασχολώντας σήμερα, συνολικά 232 εργαζόμενους, τόσο το Allou! όσο και το Kidom προάγουν ένα εργασιακό περιβάλλον, με κεντρικές έννοιες την ασφάλεια, την ανάπτυξη και τη δέσμευση των εργαζομένων στις εταιρικές τους αξίες. Το Allou! Fun Park αποτελεί έναν εργοδότη που επενδύει συστηματικά στο ανθρώπινο δυναμικό του, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους επαγγελματίες να εξελιχθούν και να ανελιχθούν επαγγελματικά.

Διατηρεί ένα υψηλό ποσοστό απασχολησιμότητας φοιτητών, το οποίο αντιστοιχεί στο 30% του προσωπικού του και ενισχύει σημαντικά την απασχόληση στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Προαστίων της Αθήνας, με την πλειοψηφία των εργαζομένων να προέρχονται από όμορες περιοχές. Στα 20 χρόνια λειτουργίας του έχει απασχολήσει συνολικά περισσότερους από 4.200 ανθρώπους, στα 14 διαφορετικά τμήματα που διαθέτει, με το 46% αυτών να είναι γυναίκες.

Βασικό στοιχείο των θέσεων εργασίας που προσφέρει αποτελεί η συνεχής εκπαίδευση, υλοποιώντας σημαντικό αριθμό προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, σε διαφορετικά πεδία, όπως η εξυπηρέτηση πελατών, η επικοινωνία, η παροχή πρώτων βοηθειών καθώς και εξειδικευμένα αντικείμενα ανά τμήμα.

Διευρυμένο κοινωνικό αποτύπωμα.

Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του, το Allou! Fun Park, ενσωμάτωσε, ως αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας του, την κοινωνική συνεισφορά, έχοντας ως αποστολή να προσφέρει σε κοινωνικές ομάδες και οργανισμούς που υλοποιούν προγράμματα με σαφές θετικό, κοινωνικό αποτύπωμα.

Το Allou! Fun Park, στα 20 χρόνια λειτουργίας του έχει συνεργαστεί με συνέπεια με 104 φορείς και οργανισμούς, όπως τους Γιατρούς του Κόσμου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, την Οργάνωση Θεόφιλος για τη στήριξη της Πολύτεκνης Οικογένειας, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, το Κάνε μια Ευχή, την Κιβωτό του Κόσμου, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Χαμόγελο του Παιδιού και την MDA Ελλάς, με περισσότερα από 18.000 παιδιά ιδρυμάτων να έχουν επισκεφτεί το πάρκο, στο πλαίσιο σχετικών προγραμμάτων.

Το Allou! Fun Park συμβάλει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, με μόνιμες δράσεις ενημέρωσης καθώς και με τη συνεργασία του με εθνικούς και διεθνείς φορείς, όπως τους πρεσβευτές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών-Smurfs, με τους οποίους το 2022 υλοποίησε ένα καινοτόμο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για παιδιά, με δράσεις για τη δενδροφύτευση, την προστασία των θαλασσών, την ανακύκλωση και την πράσινη ενέργεια.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της οικολογικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, το Allou! Fun Park διατηρεί και συντηρεί μεγάλο ποσοστό πρασίνου, με πλήθος δέντρων και φυτών που προσφέρουν καθαρό αέρα και υγιεινό περιβάλλον στους επισκέπτες του, ενώ έχει ενσωματώσει μηνύματα ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας προβάλλονται σταθερά μέσα στα πάρκα, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων.

Στο Allou! Fun Park, υλοποιούνται δράσεις, σε σταθερή βάση, που παρέχονται δωρεάν στους επισκέπτες, μέσα από τις οποίες μικροί και μεγάλοι έρχονται κοντά στις αξίες του αθλητισμού, της παράδοσης και του πολιτισμού με τρόπο διασκεδαστικό και ταυτόχρονα διαδραστικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα