Κων/νος Αγγελόπουλος: Είμαι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της Χαλυβουργικής

Ο Κων/νος Αγγελόπουλος, βασικός μέτοχος της Χαλυβουργικής
Ο Κων/νος Αγγελόπουλος, βασικός μέτοχος της Χαλυβουργικής EUROKINISSI

Θέση μέσω ανακοίνωσης πήρε ο βασικός μέτοχος της Χαλυβουργικής Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος με αφορμή δημοσιεύματα περί διαμάχης με τα παιδιά του για την διαχείριση της εταιρείας

Μια δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη η οποία βασίστηκε σε δημοσιεύματα που έκαναν αναφορά σε δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους μετόχους της Χαλυβουργικής οδήγησαν τον βασικό μέτοχο της εταιρείας στην έκδοση ανακοίνωσης με την οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία διαμάχη για την διαχείριση της εταιρείας και ότι ο ίδιος είναι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της Χαλυβουργικής. Συγκεκριμένα ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρει στην ανακοίνωση του:

Είμαι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της εταιρείας, έχοντας εισφέρει από την ατομική μου περιουσία ποσό περί τα εκατόν ογδόντα εκατομμύρια (180.000.000) ευρώ, για την επιβίωσή της, μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που έχει σαν αποτέλεσμα την διακοπή της παραγωγής της.

Ουδεμία διαμάχη υφίσταται αναφορικά με τη διαχείριση της εταιρείας, όπως δυστυχώς παραπλανητικά μεταφέρθηκε στον αρμόδιο Υπουργό. Η διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας παραμένει αμετάβλητη επί μακρά σειρά ετών και δεν υφίσταται δικαστική αμφισβήτησή της. Τα τελευταία δύο έτη αντιμετωπίζω πολυεπίπεδη επίθεση από τα παιδιά μου άνευ προηγουμένου, αποκορύφωμα της οποίας ήταν η υποβολή αιτήσεως για την θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση, λόγω δήθεν άνοιας!

Στο πλαίσιο αυτό, είναι προφανές ότι γίνεται προσπάθεια να παραπλανηθεί το επιληφθέν Δικαστήριο, με το να υποστηρίζεται ότι δήθεν υφίσταται διαμάχη για την διαχείριση της εταιρείας και ότι δήθεν η θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση είναι η «λύση» για το μέλλον της εταιρείας. Ουδέν ψευδέστερον!

Ουδεμία «διαμάχη» για την διαχείριση της Χαλυβουργικής υπάρχει και ουδείς αμφισβητεί την ιδιότητά μου ως του βασικού μετόχου! Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χρηματοδότης της Χαλυβουργικής. Αντιμετωπίζω το παρόν και το μέλλον της εταιρείας με την απαιτούμενη σοβαρότητα και με γνώμονα το καλό των εργαζομένων της εταιρείας.

Αφορμή για την αναμόχλευση του θέματος της ενδοοικογενειακής δικαστικής διαμάχης υπήρξε η δήλωση του κ. Σταθάκη για ληξιπρόθεσμο χρέος της Χαλυβουργικής προς την ΔΕΗ κάτι που οδήγησε την τελευταία ένα βήμα πριν από την διακοπή παροχής ρεύματος προς την ιστορική βιομηχανία. Στην παρέμβαση του ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή ο κ. Σταθάκης είχε αναφέρει :

Η Χαλυβουργική έχει αθετήσει κατ' επανάληψη τις υποχρεώσεις της έναντι της ΔΕΗ. Με πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έγιναν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Διαπιστώθηκε ότι η Χαλυβουργική βρίσκεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης για τη διαχείριση της εταιρείας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα. Κρίνουμε σκόπιμο η ΔΕΗ να προσφέρει περίοδο χάριτος ενός μήνα, προτού εκτελεστούν τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χαλυβουργική
SHARE: