Airbnb: Μετά το “μαχαίρι” στήνει πλατφόρμα βιογραφικών για τους απολυμένους

Airbnb: Μετά το “μαχαίρι” στήνει πλατφόρμα βιογραφικών για τους απολυμένους
Airbnb shutterstock

Η πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών απόλυσε σχεδόν το 25% από τα 7.500 μέλη του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο και τώρα τους βοηθάει να βρουν νέα δουλειά.

Να “χρυσώσει το χάπι” επιχειρεί η Airbnb, η οποία πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε την απόλυση σχεδόν του 25% από τα 7.500 μέλη του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο.

“Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας”, ανέφερε ο Μπράιαν Τσέσκι, ιδρυτής της πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών, ανακοινώνοντας τα δυσάρεστα μαντάτα. Η εταιρία πάντως δεν άφησε έτσι τους απολυμένους εργαζομένους της, καθώς τους παρέχει βοήθεια στην προσπάθειά τους να βρουν νέα δουλειά.

Έφτιαξε λοιπόν μια πλατφόρμα, στην οποία πρώην, πλέον, εργαζόμενοι της αναρτούν ένα μίνι βιογραφικό και ελπίζουν για μια δουλειά με τις ευχές της Airbnb.

Ακόμη, οι υπάλληλοι της εταιρείας στις ΗΠΑ , όπως αναφέρει το CNN, θα λάβουν μία βασική αποζημίωση που αντιστοιχεί σε 14 εβδομάδες δουλειάς, συν μία εβδομάδα για κάθε έτος που εργάζονταν για την Airbnb. Παράλληλα, θα τους παρασχεθεί 12μηνη υγειονομική περίθαλψη. Η 11η Μαΐου θα είναι η τελευταία ημέρα μέρα δουλειάς για όσους απολύονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Στις άλλες χώρες, η εταιρεία θα καλύψει τα έξοδα ασφάλισης υγείας των υπαλλήλων έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι απολύσεις έγιναν πάντως κυρίως στους κλάδους που δεν αφορούν άμεσα στις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις:

«Κόβουν πράγματα όπως τις επενδύσεις σε ξενοδοχεία και σε πολυτελή ακίνητα. Επίσης, είχαν μπει στις μεταφορές και στις αερομεταφορές, αλλά και στην κινηματογραφική παραγωγή. Κάνουν περικοπές, επιστρέφουν στις βασικές τους δραστηριότητες και έτσι μειώνουν πολύ το προσωπικό» εξηγεί η Ντι Αν Ντάρμπιν, δημοσιογράφος του Associated Press.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι, εκτιμά ότι ο κλάδος του τουρισμού θα επηρεαστεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι ταξιδιώτες θα προτιμούν πιο κοντινούς και οικονομικούς προορισμούς.

Η εταιρεία πλήρωσε 250 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις ιδιοκτητών ακινήτων, μετά την απόφασή της να μην πληρώνουν πέναλτι έως τις 15 Ιουνίου όσοι ακύρωσαν τα ταξίδια τους λόγω της πανδημίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα