Αναβιώνει η πτήση του θρυλικού Δημήτριου Καμπέρου, του 1912, με υδροπλάνο

Αναβιώνει η πτήση του θρυλικού Δημήτριου Καμπέρου, του 1912, με υδροπλάνο

Για όσους δεν γνωρίζουν, η λέξη «τρελοκαμπέρος» είναι συνώνυμη των λέξεων παράτολμος, ριψοκίνδυνος και προέρχεται από το βιβλίο από το βιβλίο της συγγραφέως Αντιγόνης Καμπέρου, ανιψιάς του θρυλικού Αεροπόρου με τίτλο: «Δημήτριος Καμπέρος Ο Τρελοκαμπέρος».

Ο Δημήτριος Καμπέρος, αυτός ο στρατιωτικός αεροπόρος, στις 24 και 25 Ιουνίου 1912, με σημείο αναχώρησης τον Φαληρικό Όρμο και προορισμό το λιμάνι της Ύδρας, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με 110 χλμ./ώρα, καλύπτοντας τη διαδρομή Ύδρα – Φάληρο, 37,5 ναυτικών μιλίων, σε 38 λεπτά, με αεροσκάφος Farman biplane MF7 Longhorn, το οποίο μετέτρεψε σε υδροπλάνο με τη βοήθεια του καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Δημήτριου Χόνδρου.

Αυτήν την πτήση αναβιώνει η Ελληνική Λέσχη Υδροπλάνου, σε συνεργασία με τον Πολεμικό Μουσείο, 28 και 29 Ιουνίου 2021, με πιλότο τον Κώστα Ρωσσίδη, πιλότο της Ryanair, και πρώην της Ολυμπιακής Αεροπορίας και γιος του θρυλικού ποδοσφαιριστή Ηλία Ρωσσίδη.

Για την αναβίωση της πτήσης θα χρησιμοποιηθεί ένα υδροπλάνο τύπου Zenair CH701, της Ελληνικής Λέσχης Υδροπλάνου.

Η πτήση θα αναχωρήσει στις 28 Ιουνίου από τον Φαληρικό Όρμο στις 10:00 το πρωί, με προορισμό το Λιμάνι της Ύδρας. Η πορεία του υδροπλάνου θα είναι η εξής: Φάληρο, Ανατολικό Άκρο Αίγινας, Ναύσταθμος Πόρου, Λεμονοδάσος, Καραπολίτι, Ακρωτήριο Σκύλλαιον, Ύδρα.

Υπολογιζόμενος χρόνος άφιξης στην Ύδρα 10:40. Στις 8 το απόγευμα θα ακολουθήσει εκδήλωση του Μουσείου της Ύδρας, με παρουσίαση του βιβλίου από την συγγραφέα Αντιγόνη Καμπέρου.

Την επόμενη μέρα, 29 Ιουνίου, το υδροπλάνο θα αναχωρήσει στις 11:00 το πρωί και θα ακολουθήσει τα ύψη και τη διαδρομή που ακολούθησε ο Καμπέρος με σκοπό την άφιξη στο Φάληρο σε 38 λεπτά ακριβώς.

Όσοι βρεθείτε αύριο Δευτέρα, στις 28 Ιουνίου, στον Φαληρικό Όρμο, 9 με 10 το πρωί ή στην Ύδρα 28 και 29 Ιουνίου, θα έχετε την ευκαιρία να ξαναζήσετε αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας.

Η πτήση του υδροπλάνου, αποτελεί και μια πρόγευση για το τι πρόκειται να συμβεί, ενδεχομένως από τον Σεπτέμβριο του 2021, που θα πετάξουν ξανά υδροπλάνα στην Ελλάδα, σε τακτικές, εμπορικές πτήσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα