25η Μαρτίου: Ανεβάζουν ρολά τα λουλουδάδικα στη Βουλή

25η Μαρτίου: Ανεβάζουν ρολά τα λουλουδάδικα στη Βουλή
Τα λουλουδάδικα στη Βουλή Eurokinissi

Άμεσα προκηρύσσεται διαγωνισμός για την εκμίσθωση των καταστημάτων που παραμένουν αδιάθετα με πρωτοβουλία της ιδιοκτήτριας, Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου.

Παρά το γεγονός του ότι τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού δεν επιτρέπουν τη λειτουργία του λιανεμπορίου και άρα των ανθοπωλείων, την Πέμπτη 25η Μαρτίου, τα γνωστά λουλουδάδικα επί της Βασιλίσσης Σοφίας στο πλάι της Βουλής, θα λειτουργήσουν προκειμένου να προσφέρουν άνθη στους διερχόμενους.

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση που αποφασίστηκε σε συνεργασία της Βουλής, του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (η οποία είναι ιδιοκτήτρια των ακινήτων που στεγάζονται οι δύο εναπομείνασες επιχειρήσεις πώλησης λουλουδιών) ενόψει των εορτασμών της εθνικής επετείου. Από την άλλη, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος χθες οι εορτασμοί και η παρέλαση για την 25η Μαρτίου φέτος θα γίνουν χωρίς την παρουσία κόσμου, λόγω των περιοριστικών μέτρων, γεγονός που περιορίζει την εμβέλεια της παραπάνω δράσης σε όσους τελικώς επιλέξουν μια βόλτα στο αθηναϊκό κέντρο (προφανώς μετά τη λήξη των εορτασμών).

Πέρα από το παραπάνω συμβολικό «άνοιγμα» η ΕΤΑΔ προχωρά άμεσα στην προκήρυξη διαγωνισμών για τη μίσθωση των τεσσάρων κλειστών καταστημάτων ιδιοκτησίας της στη Βουλή. Σήμερα λειτουργούν μόνον δύο από τα έξι καταστήματα, ως ανθοπωλεία, και πρόθεση της ΕΤΑΔ είναι σύντομα να προκηρύξει το σχετικό διαγωνισμό για το σύνολο των ακινήτων.

Τα εν λόγω καταστήματα λειτουργούν από το 1932 ως ανθοπωλεία, αν και τα τελευταία χρόνια, οι επιχειρήσεις που τα εκμίσθωναν αποσύρθηκαν σταδιακά. Τέσσερα από τα κλειστά καταστήματα χρησιμοποιούνται σήμερα από τη Βουλή ως συμπληρωματικοί χώροι, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΤΑΔ θα προχωρήσει στην αξιοποίηση τους σε μια προσπάθεια αναβίωσης του συγκεκριμένου τοποσήμου για το αθηναϊκό κέντρο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα