Από 5.000 ευρώ στους συγγενείς των νεκρών στο Μάτι από το ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου

Από 5.000 ευρώ στους συγγενείς των νεκρών στο Μάτι από το ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου

Από 5.000 ευρώ στον κοντινότερο συγγενή κάθε ανθρώπου που έχασε τη ζωή του από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι, θα δώσει το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος ο κ. Χατζηιωάννου.

Το ίδρυμα, που για πάνω από 10 χρόνια πραγματοποιεί φιλανθρωπικές δράσεις αποφάσισε να προχωρήσει στην άμεση πίστωση 5.000 ευρώ στον κοντινότερο συγγενή κάθε ενός από τους 99 ανθρώπους που βρήκαν τραγικό θάνατο στις πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής τον Ιούλιο. “Ξεκινήσαμε με μια δωρεά στον Ερυθρό Σταύρο της Ελλάδας, στον οποίο δώσαμε 100.000 ευρώ την επόμενη ημέρα της καταστροφής στο Μάτι. Η μόνη απώλεια που δεν αναπληρώνεται όμως είναι ο θάνατος. Παρακολούθησα τις δωρεές και άλλων ιδρυμάτων, με καναντέρ κλπ. Εμείς αποφασίσαμε ότι για κάθε νεκρό από τις φωτιές στο Μάτι, θα δίνουμε 5.000 ευρώ με τραπεζική κατάθεση στον κοντινότερο συγγενή” είπε ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου.

Συνεχίζοντας, τόνισε: “Προτιμάμε τς δωρεές που δε περνούν μέσα από τις κυβερνήσεις. Ευτυχώς για τις δωρεές σε πυρόπληκτους είδα ότι καταργείται ο φόρος του 40% άρα όλα τα χρήματα θα πάνε μόνο σε αυτούς που πρέπει. Το πρόβλημα ήταν πως θα τους βρούμε και γι αυτό χρειαζόμαστε και τα Μέσα να επικοινωνήσουν το θέμα. Από αύριο, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και για κάθε εργάσιμη από τις 8 μέχρι τις 12 το πρωί, θα υπάρχει στην Ευριπίδου 10, στον δεύτερο όροφο, στα γραφεία μας μια τριμελής επιτροπή που θα συγκεντρώνει τις αιτήσεις για ένα μήνα. Από τις 2 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος του μήνα θα καταθέσουμε τα χρήματα. Έχουμε εκεί κάποιες προτεραιότητες όπως ο/η σύζυγος (συμπεριλαμβάνονται και όσοι έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης), τα παιδιά και μετά τα αδέρφια. Είδα την λίστα της Πολιτικής Προστασίας. Δεν θέλει και πολύ να καταλάβεις ότι έχουν ξεκληριστεί ολόκληρες οικογένειες. Αν σε μια οικογένεια από τους τέσσερις έχουν πεθάνει οι τρεις θα δίνουμε τρεις φορές από πέντε χιλιάδες στο τέταρτο μέλος που ζει”. Διευκρίνισε δε, πως θα ζητείται μόνο το πιστοποιητικό θανάτου και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. “Δεν θα παίζει κανένα κριτήριο οικονομικής κατάστασης. Το ίδιο κάνουμε και στο φαγητό που μοιράζουμε καθημερινά. Αν ζητάς φορολογική δήλωση είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να αποκλείσεις τους μετανάστες και εμείς δεν το θέλουμε αυτό. Άρα δεν ζητάμε φορολογική δήλωση. Μας αρκεί η συγγένεια. Δεν θα υπάρχει γραφειοκρατία”.

Το ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, το οποίο μεταξύ άλλων προσφέρει καθημερινά το “φαγητό από καρδιάς” σε περίπου 3.000 ανθρώπους, στεγάζεται στην οδό Ευρυπίδου 10, στο κέντρο της Αθήνας, όπου και θα συγκεντρώνει καθημερινά από τις 5 Οκτωβρίου μέχρι το τέλος του μήνα, εγγράφως και αυτοπροσώπως τις αιτήσεις από τους συγγενείς των νεκρών της πυρκαγιάς που θα πάρουν τη δωρεά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα