Coca Cola: Πώς τρέχουν οι πωλήσεις της το 2019 στην Ελλάδα

Coca Cola: Πώς τρέχουν οι πωλήσεις της το 2019 στην Ελλάδα

Στοιχεία για την πορεία των προϊόντων της στην Ελλάδα έδωσε η Coca-Cola HBC AG με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών του Α τριμήνου του 2019

Ανοδικά έστω και με χαμηλούτερους ρυθμούς σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018 κινήθηκαν οι πωλήσεις των προϊόντων της Coca Cola στην Ελλάδα, επιβράδυνση η οποία μπορεί να αποδοθεί στην χρονική συγκυρία του Πάσχα φέτος. Oπως αναφέρεται στην ανάλυση της Coca-Cola HBC AG, oι όγκοι πωλήσεων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

Συγκεκριμένα οι όγκοι πωλήσεων στην κατηγορία των ανθρακούχων αναψυκτικών αυξήθηκαν κατά χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό, με τις πωλήσεις της Coca-Cola Regular και της Coke Zero να αυξάνονται αντίστοιχα. Οι όγκοι πωλήσεων στην κατηγορία των μη ανθρακούχων αναψυκτικών παρέμειναν σταθεροί λόγω της πτώσης στην κατηγορία των χυμών, ενώ οι όγκοι πωλήσεων στην κατηγορία των εμφιαλωμένων νερών αυξήθηκαν με βελτιωμένο μείγμα συσκευασίας.

Σε ότι αφορά στην μεγάλη εικόνα, δηλαδή στις πωλήσεις της Coca-Cola HBC AG στο σύνολο των χωρών που δραστηριοποιείται, αυτές ανήλθαν σε 1,41 δισ. ευρώ από 1,35 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,4%.

Σε συνέχεια των ισχυρών χρηματοοικονομικών επιδόσεων τα τελευταία χρόνια και της καλής προόδου προς την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η εταιρεία για το 2020, το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει ειδικό μέρισμα ύψους 2 ευρώ ανά μετοχή, ανερχόμενο συνολικά σε 730 εκατ. ευρώ περίπου.

www.schnur.tv

Ο κ. Zoran Bogdanovic, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, σχολίασε:

Η χρονιά ξεκίνησε καλά, με αύξηση των εσόδων παρά τον αντίκτυπο της χρονικής συγκυρίας του Πάσχα φέτος. Ο ρυθμός αύξησης του όγκου πωλήσεων επιταχύνθηκε σε σχέση με πέρυσι και οι πρωτοβουλίες διαχείρισης της αύξησης των εσόδων μας συνεχίζουν να συμβάλλουν στη βελτίωση του μείγματος προϊόντων και τιμών.

Αυτό το καλό ξεκίνημα ευνοεί την επίτευξη των σχεδίων μας και μας βοηθά να κάνουμε το 2019 άλλη μια χρονιά αύξησης των εσόδων σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση άνω του εύρους που έχουμε θέσει ως στόχο, αυξάνοντας παράλληλα τα περιθώρια κέρδους.

Βρίσκομαι επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να προτείνει τη διανομή ειδικού μερίσματος ύψους €2,00 ανά μετοχή, γεγονός που αντικατοπτρίζει μία σειρά ετών με υψηλές επιδόσεις, την αυτοπεποίθησή μας για το μέλλον και τη δέσμευσή μας για συνεχή δημιουργία αξίας για τους μετόχους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα