Cosmote: Ξεκίνησε το ταξίδι του Grow Your Business

Cosmote: Ξεκίνησε το ταξίδι του Grow Your Business

Με αφετηρία την Θεσσαλονίκη το Grow Your Business επέστρεψε φέτος για να προσφέρει πιο εξειδικευμένη ενημέρωση και εκπαίδευση στις ΜικροΜεσαίες επιχειρήσεις της χώρας

Συνέντευξη στον Κωστή Χριστοδούλου

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η πρώτη εκδήλωση του δεύτερου κυκλου του #GrowΥourΒusiness της Cosmote στην Θεσσαλονίκη. Περισσότερα από 400 εκπρόσωποι και στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων της συμπρωτεύουσας και των γειτονικών περιοχών είχαν την δυνατοητα να ενημερωθούν από τους ειδικούς πάνω από σε θέματα τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού μικρών εταιρειών. Για το νέο ταξίδι που ξεκινάει το NEWS24/7 συνομίλησε με τον κ. Θάνο Φαλάγγα, Διευθυντή Marketing Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ.

Τι είναι αυτό που οδήγησε την Cosmote να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος Grow Υουr Business

Στο όμιλο του ΟΤΕ διατηρούμε μέσα από διάφορα κανάλια, ψηφιακά ή μη, επαφή με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και διαπιστώσαμε ότι στην πραγματικότητα οι ΜΜΕ έχουν μεγάλη ανάγκη για ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη. Μία μικρή επιχείρηση, με 6-7 υπαλλήλους, με περισσότερους ή λιγότερους, δεν έχει σημασία, δεν ξέρει που να απευθυνθεί για το ψηφιακό της ταξίδι. Εντοπίσαμε λοιπόν την ανάγκη αυτή, και για εμάς πλέον είναι προτεραιότητα, να τους προσφέρουμε λύσεις. Και δεν είναι σχήμα λόγου, ειναι κάτι που το εννοώ. Για την Cosmote είναι ένα θέμα ευθύνης απέναντι σε αυτές τις επιχειρήσεις που αποτελούν και τον κορμό της ελληνικής οικονομίας.

Θάνος Φαλάγγας, Διευθυντής Marketing Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ

Ξεκινήσατε πριν από λίγες μέρες από την Θεσσαλονίκη τον δεύτερο κύκλο του Grow Your Business. Σε τι διαφέρει ο νέος κύκλος από τον προηγούμενο;

Ας ξεκινήσουμε από αυτό που είναι κοινό. Και στον πρώτο κύκλο η αρχή έγινε από την Θεσσαλονίκη καθώς εδώ διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα πολύ δυναμικό και απαιτητικό κοινό. Στον πρώτο κύκλο επισκεφθήκαμε 10 πόλεις και μιλήσαμε σε περίπου 2.500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ξεκινήσαμε από μία γενική ενημέρωση και εκπαίδευση σε ότι τις αφορά στον τομέα του digital. Ήταν κάτι πολύ εισαγωγικό πχ.τι είναι το internet, το digital περιβάλλον, το e-commerce, το e-shop.

Σκεφτήκαμε ότι ο δεύτερος κύκλος θα πρέπει να πάει ένα βήμα παραπέρα, να εμβαθύνει περισσότερο. Να έχει πρακτικές συμβουλές και παραδείγματα για τα social media και το digital. Πόσα post πρέπει να κάνω για μην γίνομαι κουραστικός; Πόσα hashtag να βάλω; Μπορεί ο κόσμος των μεγάλων επιχειρήσεων να είναι εξοικειωμένος με αυτό το αντικείμενο και ίσως να συνεργάζεται με ειδικούς, όμως ο επιχειρηματίας των ΜΜΕ που θέλει να μπει σε αυτό τον τομέα φοβάται ότι δεν θα τα καταφέρει και πιθανόν να αναβάλει συνεχώς την ψηφιακή επέκταση της επιχείρησης του.

Αυτό που κάναμε στην Θεσσαλονίκη, μέσα από το Meet the experts, είναι ότι φέραμε ειδικούς, από την Google, την Ogilvy, την Cosmote, αλλά και ανθρώπους που αποτελούν επιτυχημένα παραδείγματα δραστηριοποίησης στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως είναι ο Άκης Πετρετζίκης ή η οινολόγος Ελένη Κεχρή, ώστε να λύσουν με τον πιο απλό και άμεσο τρόπο αυτές τις απορίες, και το σημαντικότερο αυτές οι απαντήσεις να είναι συγκεντρωμένες.

Με αφορμή την τελευταία σας φράση υπάρχει κάποιο site στο οποίο να είναι συγκεντρωμένη όλη αυτή η πληροφόρηση, ώστε να μπορεί να προσφύγει κάποιος που δεν μπόρεσε να να παραβρεθεί;

Όλη αυτή η πληροφορία υπάρχει στο microsite, growyourbusiness.gr. Ήδη έχουν αναρτηθεί παρουσιάσεις από την πρώτη φάση και σύντομα θα προστεθεί και υλικό από το Meet the Experts που είναι σε εξέλιξη. Στο site μπορεί να ανατρέξει οποιοσδήποτε ανα πάσα στιγμή για να ενημερωθεί ή να θυμηθεί πληροφορίες που μπορεί να αφορούν την επιχείρηση του. Παράλληλα για εμάς είναι και ένας δίαυλος επικοινωνίας με τις επιχειρήσεις καθώς μέσα από το site μπορούν να μας ρωτήσουν περαιτέρω πληροφορίες για την ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Υπάρχουν λύσεις και εργαλεία που μπορεί να προσφέρει η Cosmote για να βοηθήσουν στο ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;

Υπάρχουν, όμως δεν είναι αυτός ο σκοπός που πραγματοποιούμε τα σεμινάρια. Αν θέλαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο θα πραγματοποιούσαμε κάποια εμπορική εκδήλωση. Όμως για να απαντήσω στο ερώτημα μας η Cosmote προσφέρει λύσεις τηλεφωνικού κέντρου, digital marketing, CRM και άλλα πολλά.

Στην εκδήλωση όμως προτείνουμε και αρκετά δωρεάν εργαλεία στο internet που πολύ εύκολα και μπορεί να βάλει στην ζωή της εταιρείας του ο κάθε επιχειρηματίας.

Ποιοι είναι επόμενοι σταθμοί για φέτος;

Δεν είναι κάτι που έχει οριστικοποιηθεί. Σίγουρα θα είναι η Αθήνα και όπως και πέρυσι θα προσπαθήσουμε να επισκεφθούμε όσες περισσότερες πόλεις γίνεται. Στόχος μας είναι να έρθουμε σε επαφή από κοντά με όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερες επιχειρήσεις. Θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα video streaming που να το είναι προσβάσιμο σε όλους, όμως αυτό θα ήταν πολύ απρόσωπο. Θέλουμε να σκούμε τις ερωτήσεις του κόσμου και να δίνουμε ακόμη όσο πιο προσωποποιημένες λύσεις και απαντήσεις γίνεται.

Οπότε οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν το growyourbusiness.gr για να μάθουν τους επόμενους σταθμούς μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα