Costa Coffee: Από τον Ιούλιο ξανά στην ελληνική αγορά

Costa Coffee: Από τον Ιούλιο ξανά στην ελληνική αγορά
Costa Coffee Shutterstock

Το πρώτο βήμα για την επιστροφή των Costa Coffee στην ελληνική αγορά θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες από την Coca Cola.

Έχουν περάσει σχεδόν οκτώ χρόνια από την ημέρα που τα Costa Coffee – που τότε τα είχε φέρει εταιρεία συμφερόντων του Μπάμπη Βωβού – αποχαιρετούσαν την ελληνική αγορά. Μέσα στον Ιούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7, το σήμα που πλέον έχει περάσει στα χέρια της Coca-Cola θα επιστρέψει ξανά στην χώρα μας όχι όμως όπως το γνωρίσαμε, δηλαδή με καταστήματα.

Πρώτα στα σούπερ μάρκετ

Η υγειονομική κρίση έχει βάλει στην αναμονή το συγκεκριμένο σκέλος και για αυτό σε πρώτη φάση τα συσκευασμένα προϊόντα της Costa Coffee (κάψουλες και σακουλάκια καφέ και αργότερα και ready to drink) θα κάνουν την εμφάνιση τους σχεδόν σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τις οποίες συνεργάζεται η Coca – Cola. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχη κίνηση στην χώρα μας είχε προχωρήσει πέρυσι και η Starbacks η οποία είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα του χώρου παγκοσμίως (σ.σ. στην δεύτερη θέση ακολουθεί η Costa Coffee.

Σε ότι αφορά τα καταστήματα παραμένει άγνωστο το πότε θα πραγματοποιηθεί η επέκταση. Σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση το δίκτυο θα αναπτυχθεί μέσα από ίδια καταστήματα και δεν θα δοθούν franchise. Άγνωστο είναι επίσης εάν θα υπάρξουν συνεργασίες σε επίπεδο αυτόματων σταθμών εξυπηρέτησης στην χώρα μας. Στην Πολωνία που η Costa Coffee μετράει παρουσία λίγων μηνών και έχει αναπτυχθεί επίσης από την Coca Cola HBC, τέτοιοι σταθμοί (Costa Express) έχουν τοποθετηθεί σε μικρά σημεία λιανικής (Carrefour Express), γυμναστήρια, κ.α.

Η Ελλάδα μαζί με την Ελβετία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβενία, Ιρλανδία και Βόρεια Ιρλανδία αποτελούν την δεύτερη ζώνη επέκτασης της Coca Cola για την Costa Coffee ενώ είχαν προηγηθεί (επίσημα) τον Μάιο οι Πολωνία, Βουλγαρία και Ουγγαρία. Υπενθυμίζεται ότι ο κολοσσός αναψυκτικών είχε εξαγοράσει την Costa Coffee το 2018. Σήμερα η αλυσίδα, που ιδρύθηκε το 1971 στην Βρετανία, αριθμεί περίπου 4000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα