Currys: Εξετάζει την πώλησης της Κωτσόβολος

Currys: Εξετάζει την πώλησης της Κωτσόβολος
Κωτσόβολος eurokinissi

Την πρόθεσή της να προχωρήσει στην εκποίηση της εταιρίας Κωτσόβολος γνωστοποίησε σήμερα ο βρετανικός Όμιλος Currys. Στην περίοδο 2022-2023, ο τζίρος της Κώτσοβολος ξεπέρασε τα 700 εκατ. ευρώ.

Την αναθεώρηση των σχεδίων για την πλέον επιταχυμένη της θυγατρική, της Κωτσόβολος, με τζίρους ετήσιους της τάξης των 700 εκατ εξετάζει η μητρική της, η Currys. Συγκεκριμένα με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Currys ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά μια στρατηγική αναθεώρηση για την Κωτσόβολος, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πώληση των δραστηριοτήτων της.

Ο βρετανικός όμιλος σημειώνει πως η Κωτσόβολος αποτελεί market leader στην Ελλάδα, αναπτύσσεται δυναμικά στην Κύπρο και αποτελεί μια επιχείρηση με ισχυρές επιδόσεις και κερδοφόρες δραστηριότητες, με υψηλή αναγνωρισιμότητα για την μάρκα της(brand awareness), ενοποιημένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και προσφέρει ένα διαφοροποιημένο μείγμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Στην ανακοίνωση η εταιρεία σημειώνει ότι « η δύναμη της μακράς Κωτσόβολος, το μακροπρόθεσμο ιστορικό κερδοφόρων επιδόσεων και η ηγετική θέση στην αγορά δεν αντικατοπτρίζονται επί του παρόντος στην αποτίμηση του Ομίλου».

Μάλιστα ο Alex Baldock, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ανέφερε σχετικά «Η απόδοση της Currys είναι ισχυρή στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, όπου ο μετασχηματισμός μας λειτουργεί, και έχουμε λάβει μέτρα για να προχωρήσουμε σε μια κερδοφόρα ανάκαμψη στις Σκανδιναβικές χώρες. Η Κωτσόβολος είναι μια εξαιρετική επιχείρηση με λαμπρό μέλλον και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιολογήσουμε τον καλύτερο τρόπο για να την οδηγήσουμε πιο μπροστά προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε την αξία για τους μετόχους μας».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα