Δέκα κρυφά πράγματα που δεν ξέραμε για τον ‘Mr. ZARA’

Δέκα κρυφά πράγματα που δεν ξέραμε για τον ‘Mr. ZARA’
People walk past a Zara store in Barcelona, Spain, Wednesday, Aug. 27, 2014. Spanish fashion retailer Inditex says it has withdrawn a children's shirt which triggered an outcry from people who said it was reminiscent of the clothes Jews were made to wear at Nazi concentration camps. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Πολλοί άνθρωποι δεν τον έχουν ακούσει ποτέ το όνομα του και ας είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Ο «μυστηριώδης» ιδρυτής του ομίλου Inditex αποκαθήλωσε τον Τζεφ Μπέζος και έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο Ορτέγκα, διεκδίκησε το νούμερο 2 στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, χθές, Τρίτη, ανέφερε το Forbes.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Amazon Jeff Bezos – ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασε τον Μπιλ Γκειτς για να διεκδικήσει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο – έπεσε στην 3η θέση.

Παρά τον τεράστιο πλούτο του,  πολλοί άνθρωποι δεν τον έχουν ακούσει ποτέ το όνομα του Ορτέγκα ή ακόμα δεν γνωρίζουν ποιές αλυσίδες ανήκουν στον όμιλό του καθώς ο ίδιος προστατεύει απίστευτα την ιδιωτικότητά του, σπάνια εμφανίζεται δημόσια και έχει δώσει λίγες μόνο συνεντεύξεις σε όλη την επιτυχημένη καριέρα του.

Η καριέρα αυτή άρχισε όταν ο Ορτέγκα ίδρυσε τ ο Zara με την τότε σύζυγο Ροζαλία το 1975. Σήμερα, η Inditex SA – η οποία κατέχει τα Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear και άλλα brands- έχει 7.385 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Πώς όμως ξεκίνησε η ιδέα και ποια μυστικά κρύβονται πίσω από την επιτυχία; Παρακάτω, δείτε δέκα πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζατε για τον «Mr. ZARA»!

ΟΛΗ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ZARA ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ

O Ορτέγκα σταμάτησε το σχολείο για να δουλέψει και να καταφέρει να ζήσει- η οικογένειά του ήταν πολύ φτωχή. Στην αρχή δούλευε σε ένα κατάστημα ως το «παιδί για όλες τις δουλειές» και στη συνέχεια πήγε στο La Meja που τότε πωλούσε ακριβά ρούχα και έμαθε την τέχνη της ραπτικής. Πολύ γρήγορα σκέφτηκε, γ ιατί να μην υπάρχουν τα ρούχα που ξέρουμε ότι θέλει ο κόσμος, σε μια στις τιμές που τα θέλει; Σας θυμίζει κάτι;

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΖΙΑ

Οι πρώτες δημιουργίες του Ορτέγκα ήταν μια φθηνότερη αλλά ποιοτική εκδοχή των μπουρνουζιών που πωλούνταν στο La Maja, τις σχεδίασε με την πωλήτρια του καταστήματος Ροζαλία Μέρα (αργότερα έγινε σύζυγός του) και τη θετή του αδελφή.

 

ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΕΥΡΩ

Ο Ορτέγκα χρειάστηκε κεφάλαιο εκκίνησης αλλά η τράπεζα, πίσω στο 1969, του χορήγησε μόλις 2000 πεσέτας, δηλαδή περίπου 30 ευρώ σε σημερινή αξία. 

Το ποσό ήταν και για την εποχή ελάχιστο αλλά αρκετό για να προμηθευτεί τα (πάνφθηνα) πρώτα υλικά των μπουρνουζιών του. 

 

Δείτε και τα υπόλοιπα “μυστικά” για τον Mr.Zara στο Fortunegreece

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα