Εγκαίνια για το ΙΚΕΑ “πόλης” στον Πειραιά

Εγκαίνια για το ΙΚΕΑ “πόλης” στον Πειραιά
Κατάστημα ΙΚΕΑ (EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Οι προγραμματισμένες επενδύσεις για μικρά και μεσαία καταστήματα της αλυσίδας σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Νέες επενδύσεις και στον τομέα των logistics.

Άνοιξε χθες επισήμως τις πύλες του –λίγες ημέρες μετά την άρση του απαγορευτικού για το λιανεμπόριο- το πρώτο ΙΚΕΑ “πόλης” στον Πειραιά. Το νέο κατάστημα, συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ., βρίσκεται στην οδό Γούναρη, στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά, σε τριώροφο κτίριο, και θα αποτελέσει το πρώτο από μία σειρά καταστημάτων που έχουν ήδη σχεδιαστεί και θα ανοίξουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σόφια.

Όσον αφορά τα καταστήματα πόλης, το μοντέλο που ακολουθείται αφορά στη δημιουργία καταστημάτων επιφάνειας 1.000 έως 2.000 τ.μ. με περίπου 1.000 κωδικούς, στο κέντρο μεγάλων πόλεων. Όσον αφορά στο κατάστημα της Σόφιας θα δημιουργηθεί στο Mall of Sofia στο κέντρο της πόλης και η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2021. Θα αναπτύσσεται σε έκταση 1.200 τ.μ., και θα διαθέτει μία συλλογή από περισσότερα από 1.000 προϊόντα, αξεσουάρ και έπιπλα διαθέσιμα για άμεση αγορά, παραγγελία και παραλαβή από το συγκεκριμένο κατάστημα ή παραλαβή από το κέντρο συνεργατών ή μέσω παράδοσης στο σπίτι.

Το παραπάνω concept έρχεται να συμπληρώσει, τα medium IKEA που σκοπεύει να δημιουργήσει ο όμιλος Φουρλή σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης (κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης) το προσεχές διάστημα. Τα εν λόγω καταστήματα είναι εμβαδού μεταξύ 5.000-10.000 τ.μ., τα οποία τοποθετούνται στα όρια του αστικού ιστού. Το πρώτο τέτοιου τύπου κατάστημα άνοιξε το Φθινόπωρο του 2020 στη Βάρνα της Βουλγαρίας, και ακολουθούν τα επόμενα δύο στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ομίλου Φουρλή, αναμένει τις τελικές εγκρίσεις των αρχών για την εισαγωγή της ΑΕΕΑΠ που έχει συστήσει. Στο μεταξύ πάντως η Fourlis Real Estate έχει ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο της με το 50% επί δύο ακινήτων που θα αξιοποιηθούν για τα νέα ΙΚΕΑ «πόλης» σε Κρήτη και Πάτρα. Έτσι, το gross asset value της ΑΕΕΑΠ ανέρχεται ήδη σε 190 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος παρά τις προκλήσεις που έφερε η πανδημία συνεχίζει τις επενδύσεις, θέτοντας μάλιστα νέους στόχους με ορίζοντα το 2023. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, στη προσεχή τριετία θα ολοκληρωθούν επενδύσεις ύψους 12 εκατ. ευρώ για την υιοθέτηση αυτοματισμών στα logistic centers του ομίλου, δεδομένου ότι αναπτύσσει δυναμικά το e-commerce για ΙΚΕΑ και Intersport, αλλά και για την εξυπηρέτηση του φυσικού δικτύου που συνεχίζει να επεκτείνει. Στο πλαίσιο, αυτό το επενδυτικό πρόγραμμα για την προσεχή τριετία έως το 2023, εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο επίπεδο του 2020, δηλαδή μεταξύ 20-22 εκατ. ευρώ ανά έτος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα