Φωτοβολταϊκά 700kW της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. – 50% κάλυψη της ενέργειας

Φωτοβολταϊκά 700kW της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. – 50% κάλυψη της ενέργειας
DCIM100MEDIADJI_0014.JPG NISSAN

Ολοκληρώθηκε το φωτοβολταϊκό συγκρότημα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια των αντίστοιχων της Αττικής.

Ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων στις στέγες των εγκαταστάσεών της σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Το συγκεκριμένο έργο, αναδεικνύει τη στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης της εταιρείας καθώς αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών της.

Η μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων σε Αθήνα, Ασπρόπυργο και Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, έχει ονομαστική  ισχύ 700kW, ενώ πέραν της εκτίμησης για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών κατά 50%, η εκτιμώμενη ετήσια  αποφυγή εκπομπών CO₂ (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) θα ανέλθει αθροιστικά σε 678 τόνους!

Μόνο στο Καλοχώρι, τα φωτοβολταϊκά ισχύος 221kW, θα καλύψουν το 100% της συνολικής ανάγκης των αντίστοιχων εγκαταστάσεων  της εταιρείας σε ενέργεια, ενώ η εκτιμώμενη ετήσια  αποφυγή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, θα αγγίξει τους 237 τόνους!

Με την σύνδεση των φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων  στο εγχώριο δίκτυο ηλεκτροδότησης με τη διαδικασία net metering, η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. θα συμψηφίζει την παραγόμενη από το φωτοβολταϊκό σύστημα ενέργεια, με την ενέργεια που καταναλώνεται στις εγκαταστάσεις της, συμβάλλοντας στην σταθεροποίηση του δικτύου, προς όφελος και του κοινωνικού συνόλου.

Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, θα είναι εφικτή η φόρτιση των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας, με ηλεκτρικό ρεύμα προερχόμενο από τα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο  τόσο τον ιδιόκτητο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων της, όσο και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των πελατών / επισκεπτών της!

Η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. έχει αναπτύξει κι άλλες δραστηριότητες, φιλικές προς το περιβάλλον, εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές ανακύκλωσης σε όλα τα παραπροϊόντα (λιπαντικά, μπαταριές κ.α.), ενώ  από τις αρχές του 2020  έχει υιοθετήσει στις συναλλαγές με το κοινό τις χάρτινες σακούλες από ανακυκλώσιμα υλικά. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι, εδώ και δεκαετίες, σε επίπεδο ομίλου, δραστηριοποιείται στα φωτοβολταϊκά πάρκα, με εγκαταστάσεις που παράγουν ήδη 9.000.000 KWh σε ετήσια βάση!

Η ολοκλήρωση αυτής της επένδυσης, συμπίπτει με την επέτειο των 60 ετών  επιτυχημένης συνεργασίας  της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.  με την Nissan International S.A., γεγονός που αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα