Fraport: Διακοπές στη λειτουργία του αεροδρομίου της Κέρκυρας λόγω εργασιών

Fraport: Διακοπές στη λειτουργία του αεροδρομίου της Κέρκυρας λόγω εργασιών
INTIME NEWS

Προχωρά η δεύτερη φάση των εργασιών αναμόρφωσης και ανακατασκευής διαδρόμου στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας "Ιωάννης Καποδίστριας", που όμως απαιτεί το κλείσιμο του για κάποια διαστήματα.  

Κλειστός θα παραμείνει ο αεροδιάδρομος του αεροδρομίου της Κέρκυρας από 21 Νοεμβρίου 2023 έως και 4 Δεκεμβρίου 2023 και 16 Ιανουαρίου 2024 έως και 29 Ιανουαρίου 2024, διαστήματα κατά τα οποία η Fraport Greece θα πραγματοποιήσει εργασίες για την πλήρη αναδιαμόρφωση του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, κατά τις εργασίες θα πραγματοποιούνται, εφόσον απαιτηθεί, μόνο αεροδιακομιδές από ασθενοφόρα ελικόπτερα, ενώ όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου, θα λειτουργούν κανονικά, για το ενδιαφερόμενο κοινό. Πρόκειται για τη δεύτερη φάση των επιμέρους εργασιών του αεροδρομίου της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας», αφού η Fraport, φορέας διαχείρισης και λειτουργίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα, έχει ολοκληρώσει ήδη την πρώτη που αφορούσε στην αναμόρφωση και ανακατασκευή του διαδρόμου.

Οι παραπάνω εργασίες αφορούν στην πλήρη αναδιαμόρφωση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Κέρκυρας, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας του αεροδρομίου. Το συγκεκριμένο έργο θα έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα εξυπηρέτησης όχι μόνο μεγαλύτερων αεροσκαφών αλλά και αυξημένου αριθμού πτήσεων. Σημειώνεται ότι οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος της Σύμβασης Παραχώρησης. Πραγματοποιούνται, δε με όρους βιωσιμότητας και σεβασμού στον τόπο, μιας και η υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής υπευθυνότητας είναι βασικές αρχές της Fraport Greece.

Στην ανακοίνωση της η Fraport αναφέρει ότι, η διακοπή της λειτουργίας του διαδρόμου είναι απολύτως απαραίτητη, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου, της μορφολογίας του εδάφους και του περιβάλλοντα χώρου. Παρ’ όλα αυτά και βάσει σχεδιασμού, τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αποτελούν τη μικρότερη δυνατή περίοδο που μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα