Γεγονός η αναχρηματοδότηση της Forthnet – Οριστική συμφωνία με τις Τράπεζες

FORTHNET ΚΑΙ WIND ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ EUROKINISSI // (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
FORTHNET ΚΑΙ WIND ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ EUROKINISSI // (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων εξασφάλισε η Forthnet

Η Forthnet, σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, γνωστοποίησε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έκανε αποδεκτή τη πρόταση των Τραπεζών για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων.

Ειδικότερα,το ρεπορτάζ που έλεγε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία,  επιβεβαιώθηκε με τη σημερινή ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι κατά τη συνεδρίαση της 21ης Ιουνίου του 2016 το ΔΣ της Forthnet ΑΕ, ενέκρινε τους βασικούς όρους (term sheets) για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων όπως οι όροι αυτοί έχουν πλέον εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα των Τραπεζών. Επίσης, το ΔΣ προχωρά στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκ ευρώ, κατόπιν σχετικής εξουσιοδότησης που του είχε χορηγηθεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, το ΜΟΔ θα είναι με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και τα 70εκ€ θα διατεθούν για την αποπλήρωση μέρους των δανειακών της υποχρεώσεων, ενώ τα υπόλοιπο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών της Εταιρείας σε κεφάλαιο κίνησης.

Σημειώνεται ότι, η εταιρεία, μόλις λίγους μήνες πρίν, κατά τη δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της, είχε κάνει γνωστό ότι οι συζητήσεις με τις Τράπεζες είναι σε προχωρημένο στάδιο. 

Χαρακτηριστικά, ανέφερε τότε ότι «η εταιρεία, στο πλαίσιο των προχωρημένων συζητήσεων με τις δανείστριες τράπεζες, έλαβε πρόταση ενδεικτικών, μη δεσμευτικών συνοπτικών όρων, οι οποίοι τελούν υπό την έγκριση των αρμοδίων εγκριτικών οργάνων των τραπεζών, για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων. Η εταιρία έκανε καταρχάς αποδεκτή την ανωτέρω πρόταση».

Η συμφωνία με τις τράπεζες, αποτελεί μεγάλη επιτυχία της διοίκησης της Forthnet, η οποία παρά το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον και τον έντονο ανταγωνισμό, κατάφερε να διατηρήσει την στρατηγική αξία της εταιρείας και τον καθοριστικό της ρόλο στις εξελίξεις του κλάδου της οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες
SHARE:

24Media Network