ΒΙΚΟΣ Α.Ε. και We4all σε μία εντυπωσιακή πανελλαδική δενδροφύτευση

ΒΙΚΟΣ Α.Ε. και We4all σε μία εντυπωσιακή πανελλαδική δενδροφύτευση

Περισσότερα από 150 χιλιάδες φυτεύσεις σε μία μέρα, στο πλαίσιο της 3ης Πανελλήνιας Εθελοντικής Φύτευσης

Εντυπωσιακή ανταπόκριση βρήκε το κάλεσμα της εταιρείας Βίκος και του περιβαλλοντικού οργανισμού We4all για την πραγματοποίηση της 3ης Πανελλήνιας εθελοντικής φύτευσης, που εντάχθηκε στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια για να φυτευτούν 3 δισεκατομμύρια δέντρα μέχρι το 2030.

Μετά από μία μεγάλη καμπάνια στα social media δεκάδες σύλλογοι και σχολεία από όλη την Ελλάδα ζήτησαν δένδρα από το φυτώριο της We4all ή προχώρησαν σε μεμονωμένες φυτεύσεις και ανέβασαν τις φωτογραφίες τους με το σχετικό hashtag.

Η εντυπωσιακή αυτή συμμετοχή ήταν μία δικαίωση για την εταιρεία Βίκος που υποστηρίζει σταθερά τη We4all τόσο σε προγράμματα δενδοφυτεύσεων όσο και στην εκπαιδευτική – περιβαλλοντική της δράση, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «Ο Β-οίκος της ζωής μας». Στο πρόγραμμα αυτό, συναντιούνται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ο πολιτισμός και ο εθελοντισμός, ενώ αναδεικνύεται η ανάγκη κινητοποίησης, συστράτευσης δυνάμεων και δράσης στους τρεις πολύ σημαντικούς αυτούς τομείς, οι οποίοι ταυτοχρόνως αποτελούν οικουμενικές, πανανθρώπινες αξίες.

Το Πανόραμα Βούλας πρασίνισε ξανά!

Επίκεντρο της πανελλήνιας εκστρατείας ήταν το Πανόραμα Βούλας όπου εκατοντάδες εθελοντές, οικογένειες, φίλοι, παρέες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, βρέθηκαν μαζί με την ομάδα της εταιρείας Βίκος για τις ανάγκες της δενδροφύτευσης.

Φεύγοντας, είχαν αφήσει πίσω τους 1.000 νέα δενδρύλλια, ένα ζωτικό πυρήνα πρασίνου στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωσταντέλλος είπε για τη δράση: “Σήμερα ξεκινάμε, σήμερα είναι άλλη μία αρχή. Μαζί με τους ανθρώπους της We4all και την εταιρεία Βίκος που χορηγεί τη σημερινή δράση, είμαστε εδώ με τους εθελοντές της πόλης μας, τα σχολεία και όλες τις ομάδες που έχουν έρθει για να φυτέψουν”. Ως βασικό σκοπό της δράσης, περιέγραψε το σταδιακό κλείσιμο των πληγών που άφησε στην πόλη η ξαφνική φωτιά της 4ης Ιουνίου στο αστικό και περιαστικό πράσινο. “Το σύνθημα είναι Φυτεύουμε!” είπε χαρακτηριστικά. “Ότι μπορεί ο καθένας ώστε να συνδράμει και να συνεισφέρει: οι τοπικές κοινωνίες, οι εταιρείες και ο καθένας μας χωριστά” κατέληξε.

Την επιτυχία της δενδροφύτευσης εξήρε και ο συνιδρυτής της We4all, Γιάννης Ηλιόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν, τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και την εταιρεία Βίκος, για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους. “Δράσεις όπως η σημερινή μας δίνουν δύναμη και ενέργεια να συνεχίσουμε ακούραστα το έργο μας, γιατί βλέπουμε το όραμα μας να παίρνει μορφή με συνοδοιπόρους την κοινωνία και την πολιτεία” σημείωσε στη συνέχεια.

Για τις δενδροφυτεύσεις της εταιρείας Βίκος με τη We4all, η Ειρήνη Κωνσταντοπούλου, Corporate & Marketing Technology Manager της Βίκος Α.Ε, δήλωσε πως η συνεργασία της εταιρείας με τη We4all είναι στρατηγική και διαρκής, καθώς μαζί έχουν ήδη φυτέψει 4.300 δένδρα και συνεχίζουν με δυναμική ροή. Όπως είπε, στόχος της εταιρείας δεν είναι άλλος από την προστασία του περιβάλλοντος, “ώστε εμείς και οι επόμενες γενιές να ζήσουμε αρμονικά μέσα σε αυτό” όπως είπε χαρακτηριστικά, στέλνοντας το εξής μήνυμα: “Ο πλανήτης είναι το κοινό μας σπίτι και η προστασία και η ευημερία του είναι καθήκον όλων μας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα