Η ΤΕΡΝΑ απέκτησε την P&C Development – Τι σημαίνει για τον κλάδο των κατασκευών

Διαβάζεται σε 2'
ΤΕΡΝΑ
ΤΕΡΝΑ EUROKINISSI

Η P&C Development ιδρύθηκε το 2002 από τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο, με στόχο τη βιομηχανική ανάπτυξη και τη συμμετοχή στην υλοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών έργων,

Ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες η εξαγορά της P&C Development από την ΤΕΡΝΑ. Όπως έχει γίνει γνωστό η μεγάλη τεχνική εταιρεία, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών της P&C Development. Η κίνηση αυτή δεν ξάφνιασε κανέναν καθώς εδώ και καιρό ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ιδιοκτήτης της εταιρείας έγινε μέλος της ΤΕΡΝΑ και πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Η συναλλαγή σύμφωνα με πληροφορίες κινήθηκε γύρω στα 30 εκατ. ευρώ. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν, είναι αν η P&C Development θα συνεχίσει να έχει δραστηριότητες ή αν με την εξαγορά της όλες οι δραστηριότητες θα συνεχιστούν μέσω της ΤΕΡΝΑ.

Η P&C Development ιδρύθηκε το 2002 από τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο, με στόχο τη βιομηχανική ανάπτυξη και τη συμμετοχή στην υλοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών έργων, όπως η κατασκευή της εθνικής οδού, δίκτυα, νοσοκομεία, μουσεία, φράγματα, λιμάνια, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, κ.λπ. Η εταιρεία διαθέτει πτυχίο 5ης τάξης.

Στα πιο πρόσφατα έργα της περιλαμβάνονται το οδικό έργο Δέλτα-Καρδίτσα ύψους 32 εκατ. ευρώ, την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας, έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Κεφαλονιά κ.α.

Η εξαγορά της P&C Development από την ΤΕΡΝΑ δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς μεγαλώνοντας ραγδαία το αντικείμενο των εργασιών της η ΤΕΡΝΑ, έχει βάλει ως πλώρη την ενίσχυση της. Να θυμίσουμε πρόσφατα, τον περασμένο Αύγουστο εξαγόρασε και τις “Αίγιστος Ανώνυμη Εμπορική – Τεχνική – Κατασκευαστική – Ξενοδοχειακή – Τουριστική Εταιρεία” και “Σάντα Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία”.

Όπως όλα δείχνουν αυτή δεν θα είναι και η τελευταία κίνηση της ΤΕΡΝΑ καθώς όπως αναφέρει πηγή κοντά στο θέμα, είναι μέρος της γενικότερης στρατηγικής για την ανάπτυξη της ΤΕΡΝΑ καθώς το ανεκτέλεστο της συνεχίζει να ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς.

Αυτό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι να φανεί αν μετά από αυτές τις εξαγορές θα δούμε να τις ακολουθούν και άλλοι μεγάλοι Όμιλοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα