Ιδού η… Ρόδος: Το όνομα του νέου αεροσκάφους της TUI

Ιδού η… Ρόδος: Το όνομα του νέου αεροσκάφους της TUI
Ρόδος, το όνομα του νέου αεροσκάφους της TUI Koufos_Images

Το ολοκαίνουργιο Boeing 737 MAX 8, του κορυφαίου ταξιδιωτικού οργανισμού, πήρε το όνομά του από το νησί των Ιπποτών.

Η Ελλάδα αποτελεί για την TUI τη δεύτερη χώρα στο χαρτοφυλάκιο των προορισμών της και η εμπιστοσύνη που δείχνει προς τη χώρα μας, είναι έμπρακτη. Έχοντας 32 ξενοδοχεία στην Ελλάδα και 8.500 δωμάτια, η TUI έχει πάνω από 40 χρόνια εμπλοκής στη χώρα μας. Το 2017 έφερε περίπου 2,5 εκατ. τουρίστες και το 2018 αναμένεται τα ξεπεράσει τα 3 εκατ. Τα επόμενα χρόνια, αναμένεται να επενδύσει σε 10 ακόμη ξενοδοχεία και έπεται συνέχεια.

Συνολικά, κάθε χρόνο, 20 εκατ. ταξιδιώτες επιλέγουν την ΤUI για τις μετακινήσεις τους σε περισσότερους από 100 παραθεριστικούς προορισμούς, με την εταιρεία να διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας με τις χώρες και τα αντίστοιχα θέρετρα, όπου δραστηριοποιείται. Για το σκοπό αυτό, ο Όμιλος δίνει στα νέα αεροσκάφη, τύπου Boeing 737 MAX 8, ονόματα προορισμών.

Η Ρόδος, λοιπόν, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους παραθεριστικούς προορισμούς για τους ανά την Ευρώπη πελάτες της ΤUI και σήμερα αυτό το όμορφο νησί της Ελλάδας χάρισε το όνομά του στο δεύτερο από τα 72 νέα αεροσκάφη που έχουν παραγγελθεί από τον Όμιλο. Το Boeing 737 MAX 8 της TUI Fly Nordic με αριθμό ταξινόμησης SE-RNA ονομάστηκε «ΡΟΔΟΣ» στο πλαίσιο τελετής στον Διεθνή Αερολιμένα ΔΙΑΓΟΡΑΣ της Ρόδου.

Ανάδοχος του αεροσκάφους είναι η Αγάπη Καλομοίρη, σύζυγος του δημάρχου Ροδίων Φώτη Χατζηδιάκου και συμβολαιογράφος της Ρόδου, η οποία συμμετέχει ενεργά σε πολιτιστικούς συλλόγους και φιλανθρωπικά σωματεία. Το βάπτισμα έγινε με ράντισμα με νερό από τις Επτά Πηγές, τοποθεσία γνωστή για τις υπόγειες πηγές της, στην περιοχή της Αρχαγγέλου. Εκτός από την ανάδοχο και τον δήμαρχο Ροδίων, το πιστοποιητικό της βάπτισης συνυπέγραψε και ο περιφερειακός διευθυντής της TUI Destination Experiences για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, Μιχάλης Μαυρόπουλος.

Ρόδος, το όνομα του νέου αεροσκάφους της TUI www.koufosimages.gr

 

«Το όνομα Ρόδος δεν αποτελεί μόνο έναν προορισμό διακοπών αλλά ενσωματώνει την ιστορία, τον πολιτισμό, τις αξίες της φιλοξενίας και της φιλίας μεταξύ των λαών. Να είναι ασφαλές, καλοτάξιδο και προσοδοφόρο για τον όμιλο της TUI και για την Ρόδο. Η Ρόδος είναι πάντα ψηλά και πάντα μπροστά. Ελπίζω οι επισκέπτες να φεύγουν από το νησί μας με τις καλύτερες εντυπώσεις,» δήλωσε η Αγάπη Καλομοίρη.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Μαυρόπουλος επισήμανε ότι «τα αεροσκάφη μας αποτελούν πτυχή της ταξιδιωτικής εμπειρίας και ταυτόχρονα λειτουργούν ως συνδετικοί κρίκοι με την περιοχή σας – αποτελούν σύμβολο της συνεργασίας μας. Η TUI είναι στενός συνεργάτης της Ελλάδος και της Ρόδου και συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε σταθερά αυτή την μακροχρόνια συνεργασία συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του Τουρισμού στην περιοχή. Η TUI έχει μια ισχυρή παρουσία στην Ρόδο και οι άνθρωποί μας, της TUI Destination Experiences μαζί με την κοινοπραξία μας Atlantica Hotels & Resorts, προσφέρουμε μοναδικές και διαφοροποιημένες ταξιδιωτικές εμπειρίες καθώς και ξενοδοχειακές υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης με τα δημοφιλή ξενοδοχεία TUI Magic Life, TUI Sensimar, TUI Family Life, και ήδη, από εφέτος με το ολοκαίνουριο συγκρότημα TUI Sensatori, στο Γεννάδι.»

Σε σύγκριση με άλλα αεροσκάφη του συγκεκριμένου μεγέθους, που έχει στο παρελθόν χρησιμοποιήσει η TUI FLY για την εκτέλεση των πτήσεών της, ο τύπος 737 MAX 8 διακρίνεται για την κατά ποσοστό 20% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και κατά συνέπεια τις κατά 20% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Επί πλέον, το επίπεδο θορύβου κυμαίνεται σε επίπεδα κατά 40% χαμηλότερα, συνεισφέροντας έτσι στην εξυπηρέτηση των στόχων περιβαλλοντικής αειφορίας του Ομίλου. Ο Όμιλος TUI αποσκοπεί να έχει, μέχρι το 2020 αναδειχθεί ως η αεροπορική εταιρεία με τις λιγότερες εκπομπές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα