Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2022: Η συμβολή της Amita Motion στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2022: Η συμβολή της Amita Motion στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Αποψίλωση στο δάσος της Γουατεμάλα ap

Η Amita Motion φρόντισε για μια ακόμη χρονιά για την αντιστάθμιση του 100% των εκπομπών που προκλήθηκαν στην Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2022, ενώ παράλληλα ανακύκλωσε το 100% των συσκευασιών.

Η κλιματική αλλαγή κάνει ολοένα και περισσότερο αισθητή την παρουσία της σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και απειλεί με την εμφάνισή της την ισορροπία των οικοσυστημάτων αλλά και την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.

Η θεαματική άνοδος της θερμοκρασίας της γης που αυξάνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου έχει ως αποτέλεσμα να επέρχονται σημαντικές αλλαγές στο κλίμα και να απειλείται η ισορροπία των οικοσυστημάτων αλλά και η αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.

Σε ένα περιβάλλον διαρκώς μεταλλασσόμενο, η ανάγκη για ανάληψη δράσης από όλα τα μέρη της κοινωνίας είναι επιβεβλημένη αλλά και πιεστική, και μας αφορά όλους, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων. Η ανάληψη δράσης προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής έχει γίνει πλέον στόχος όλο και περισσότερων καινοτόμων εταιριών, οι οποίες μάλιστα της δίνουν κυρίαρχο ρόλο στο πλαίσιο της εταιρικής τους υπευθυνότητας.

Κάδοι ανακύκλωσης της Amita Motion

Η δέσμευση της Coca-Cola Τρία Έψιλον για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσανατολίζει και αυτή μεγάλο μέρος των δυνάμεών της στη μάχη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και γι’ αυτό τον σκοπό έχει δεσμευτεί για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών του άνθρακα μέχρι το 2040, σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της.

Η Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2022 δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός των δεσμεύσεών της, καθώς αποτελεί πλέον θεσμό που διαχρονικά σέβεται το περιβάλλον και φροντίζει να αφήνει ένα θετικό αποτύπωμα.

Έτσι, η Amita Motion φρόντισε, όπως κάθε χρόνο, για την αντιστάθμιση του 100% των εκπομπών που προκλήθηκαν στην Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2022. Παράλληλα, μεγάλη έμφαση δόθηκε και στην ανακύκλωση, με τη συλλογή και ανακύκλωση του 100% των συσκευασιών της.

Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2022

Τι ακριβώς σημαίνει αντιστάθμιση των εκπομπών;

Όταν ένα πρόσωπο, μια εταιρία ή ένας οργανισμός δεσμεύεται για την αντιστάθμιση των εκπομπών ή την αντιστάθμιση του άνθρακα που παράγει, θα πρέπει να χρηματοδοτήσει έργα προστασίας του κλίματος, με ένα χρηματικό ποσό το οποίο θα αντιστοιχεί στην ποσότητα των εκπομπών που παράγει.

Συνηθέστερες περιπτώσεις αποτελούν έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως για παράδειγμα τα αιολικά ή τα φωτοβολταϊκά πάρκα, αλλά και έργα εφαρμογής ενεργιακά αποδοτικών τεχνολογιών, τα οποία αντικαθιστούν ή μειώνουν τη ρυπογόνο ενέργεια που παράγεται από την καύση ορυκτών καυσίμων όπως το πετρέλαιο, ο λιγνίτης ή ο λιθάνθρακας.

Ένα τέτοιο έργο υλοποιείται συνήθως μέσω ενός εμπορικού παρόχου αντιστάθμισης εκπομπών, όπως είναι η First Climate.

Ποια είναι η First Climate

H First Climate αποτελεί κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών εκπομπών άνθρακα και διαχείρισης νερού, με πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας και εκατοντάδες διαφορετικούς πελάτες.

Μια ευρεία γκάμα έργων προστασίας του περιβάλλοντος βρίσκονται στη φαρέτρα των διαθέσιμων επιλογών και είναι πιστοποιημένα με τα υψηλότερα πρότυπα στην αγορά.

Τα έργα εστιάζουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ενεργειακή απόδοση και τη προστασία των δασών, και έχουν σαφή κοινωνικοοικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Στόχος του έργου η προστασία του δάσους της Γουατεμάλα

Πρώτο βήμα για να πραγματοποιηθεί η αντιστάθμιση, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την καταγραφή των εκπομπών που προκλήθηκαν από την εκδήλωση, οι οποίες αρχικά μετρήθηκαν σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας και Αριστείας. Στη συνέχεια, ακολούθησε η επιλογή του έργου αντιστάθμισης από την First Climate. Το διεθνώς αναγνωρισμένο Greenhouse Gas Protocol Corporate Standard αποτέλεσε τη βάση της μελέτης και τα αποτελέσματά της επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια από την First Climate.

Το έργο που επιλέχθηκε να υποστηριχθεί για την αντιστάθμιση των εκπομπών της Ημέρας Θετικής ενέργειας στοχεύει στην προστασία του δάσους της Γουατεμάλα, μια περιοχή που έχει υποφέρει τις τελευταίες δεκαετίες από έντονη αποψίλωση. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως από το 1990 μέχρι σήμερα η Γουατεμάλα έχει χάσει το 25% της δασικής κάλυψης της.

Εκτός από τα προφανή οφέλη για την περιοχή, προστατεύοντας το δάσος της Γουατεμάλα υποστηρίζονται περισσότερα από 50 είδη ζώων που βρίσκονται σε κίνδυνο όπως το Jaguar αλλά και 111 τοπικές κοινότητες που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή.

Παράλληλα, το έργο υποστηρίζει την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών εισοδήματος που είναι πιο βιώσιμες, καθώς το 79% των οικογενειών στην περιοχή βασίζεται στη γεωργία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 3.250 οικογένειες αναμένεται να επωφεληθούν από το έργο.

Επόμενη στάση, ανακύκλωση: 3,7 τόνοι συσκευασιών απέκτησαν νέα ζωή

Η Amita Motion, παράλληλα με την αντιστάθμιση εστιάζει εξίσου και στην ανακύκλωση, κάτι που αποδεικνύεται από τη μέριμνά της για την 100% συλλογή και ανακύκλωση περισσότερων από 60.000 συσκευασιών που καταναλώθηκαν στην εκδήλωση.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Tetra Pak, επέλεξε να δώσει στις συσκευασίες μια δεύτερη ζωή, μετατρέποντάς τις σε παγκάκια, σπιτάκια για σκύλους και μελίσσια.

Συγκεκριμένα, από τους 3,7 τόνους συσκευασιών που συλλέχθηκαν, δημιουργήθηκαν 6 σπιτάκια για σκύλους, 6 παγκάκια καθώς επίσης και 4 μελίσσια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα