Jaguar Land Rover: Το “σκληρό” Brexit θα έχει επιπτώσεις στις επενδύσεις

Jaguar Land Rover: Το “σκληρό” Brexit θα έχει επιπτώσεις στις επενδύσεις
Jaguar AP

Η Jaguar Land Rover διαμυνύει πως ένα "σκληρό Brexit" θα την εξωθήσει να περιστείλει δραστικά τις επενδύσεις της στο ΗΒ.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Βρετανίας, η Jaguar Land Rover, διεμήνυσε την Τετάρτη ότι το λεγόμενο σκληρό Brexit θα της στοίχιζε 1,2 δισ. λίρες κάθε χρόνο και θα την εξωθούσε να περικόψει τις επενδύσεις που σχεδιάζει να υλοποιήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Μια κακή συμφωνία για το Brexit θα στοίχιζε στην Τζάγκουαρ Λαντ Ρόβερ πάνω από 1,2 δισ. λίρες σε απολεσθέντα κέρδη κάθε χρόνο. Συνεπεία αυτού, θα ήμασταν αναγκασμένοι να μειώσουμε δραστικά τις δαπάνες μας· έχουμε δαπανήσει περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΗΒ τα τελευταία πέντε χρόνια–σχεδιάζουμε (να επενδύσουμε) άλλα 80 δισεκατομμύρια λίρες τα επόμενα πέντε», τόνισε σε δήλωσή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Ραλφ Σπεθ, ο διευθύνων σύμβουλος της JLR, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία που έδωσε σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times.

Οι επενδύσεις της εμβληματικής βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας «θα τεθούν σε κίνδυνο αν βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα άσχημο αποτέλεσμα» στις διαπραγματεύσεις για το Μπρέξιτ, επέμεινε ο Σπεθ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα