JUMBO: Διατηρήθηκε ο διψήφιος ρυθμός αύξησης των πωλήσεων και τον Ιούλιο – Πότε αποκόπτεται το μέρισμα

JUMBO: Διατηρήθηκε ο διψήφιος ρυθμός αύξησης των πωλήσεων και τον Ιούλιο – Πότε αποκόπτεται το μέρισμα
Κατάστημα Jumbo Eurokinissi

Αύξηση κατά 19% κατέγραψαν οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατά τον μήνα Ιούλιο. Αυξημένες κατά 20% οι πωλήσεις για το πρώτο επτάμηνο του 2023, επίδοση υψηλότερη από την εκτίμηση της Διοίκησης.

Ο Όμιλος JUMBO ηγείται της εθνικής εκστρατείας για αποπληθωρισμό των τιμών σε ευρεία γκάμα προϊόντων.

“Ούτε οι καταστροφικές πυρκαγιές ούτε οι πρωτοφανούς διάρκειας υψηλές θερμοκρασίες στάθηκαν ικανές να αναχαιτίσουν την διαρκώς αυξανόμενη εμπιστοσύνη των καταναλωτών, στα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ομίλου JUMBO”, σημειώνει η ανακοίνωση της JUMBO.

Αναλυτικά, κατά τον μήνα Ιούλιο 2023, οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατέγραψαν αύξηση +19% περίπου.

Για το πρώτο επτάμηνο του 2023, οι πωλήσεις του Ομίλου, εμφανίζονται αυξημένες κατά +20% περίπου, επίδοση υψηλότερη από την εκτίμηση της Διοίκησης για την αύξηση των ετήσιων πωλήσεων κατά +15% περίπου.

“Ωστόσο, η διοίκηση του Ομίλου θα επαναξιολογήσει τους στόχους για την χρονιά, όταν θα έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία πωλήσεων του Σεπτεμβρίου που περιλαμβάνουν και την έναρξη της σχολικής περιόδου. Ο Όμιλος JUMBO, κάνοντας ενέργειες σήμερα, αντί να τις μεταθέτει για αύριο, πρωτοστατεί με καθημερινές μειώσεις τιμών σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, ανταποκρινόμενος στις παραινέσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και του Κεντρικού Τραπεζίτη, ενέργεια απολύτως επιβεβλημένη λόγω της μείωσης του πραγματικού εισοδήματος των Ελλήνων καταναλωτών” αναφέρεται σχετικά.

Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων Ιουλίου 2023:

Ελλάδα:

Τον Ιούλιο του 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +22% περίπου. Συνολικά για το πρώτο επτάμηνο του έτους 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +22% περίπου σε σχέση με το 2022.

Κύπρος:

Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Ιούλιο του 2023 αυξήθηκαν κατά +16% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το πρώτο επτάμηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά +18% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Βουλγαρία:

Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +12% περίπου τον Ιούλιο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για το πρώτο επτάμηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά +16% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ρουμανία:

Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση της τάξης του +15% περίπου τον Ιούλιο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο ξεκίνησε την λειτουργία του και το ηλεκτρονικό κατάστημα στη χώρα (https://www.e-jumbo.ro/ ) Συνολικά οι πωλήσεις στη Ρουμανία για το πρώτο επτάμηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά +17% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Καταβολή Μερίσματος

Όπως έχει ανακοινωθεί, η Ετήσια Γενική Συνέλευση μετόχων του Ομίλου JUMBO ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για διανομή μερίσματος από τα κέρδη του 2022 ποσό μικτού 0,3220 Ευρώ ανά μετοχή.

Ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος έχει οριστεί η Τετάρτη, 23.08.2023.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι Μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Πέμπτη 24.08.2023 (ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων – record date). Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους αυτής έχει οριστεί η Τρίτη 29.08.2023.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα