Χάνει το Τριώδιο, ελπίζει στην Ανάσταση η Jumbo

Χάνει το Τριώδιο, ελπίζει στην Ανάσταση η Jumbo
Κατάστημα της αλυσίδας Jumbo Eurokinissi

Πτώση πωλήσεων κατά 55% τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα, ανάκαμψη σε Ρουμανία, Βουλγαρία. Χαμένο ο Μάρτιος και το Τριώδιο

Στο Πάσχα προσβλέπει πλέον η διοίκηση της Jumbo, έχοντας χάσει ήδη τις πωλήσεις της αποκριάτικής περιόδου (η οποία κατά παράδοση αφορά περίπου το 10% των ετήσιων πωλήσεων της), αλλά και καταγράφοντας βεβαιωμένη πτώση τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της αλυσίδας ανακοίνωσε πως το Φεβρουάριο οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 34% έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα, οδηγώντας το πρώτο δίμηνο της χρονιάς σε συνολική πτώση πωλήσεων κατά 19%, δεδομένου ότι τον Ιανουάριο και κατά το «ανοιχτό παράθυρο» λειτουργίας των καταστημάτων της είχε πετύχει συγκράτηση της πτώσης των πωλήσεων της κατά 0,6%. Σημειώνεται ότι και σήμερα τα 31 από τα 52 καταστήματα της Jumbo στην Ελλάδα παραμένουν κλειστά.

Φέτος, τον Φεβρουάριο του 2021, από το δίκτυο των 52 καταστημάτων της αλυσίδας στην Ελλάδα, 30 καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας (Αττική, Πάτρα, Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη) παρέμειναν κλειστά κατά μεγαλύτερο μέρος του μήνα. Κατά συνέπεια, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν μείωση κατά -55% περίπου σε σχέση τον περσινό Φεβρουάριο.

Στην Κύπρο από την 8η Φεβρουαρίου 2021 όλα τα καταστήματα ξεκίνησαν και πάλι να λειτουργούν και οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν μείωση -20% περίπου, σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020.

Στη Βουλγαρία, λειτούργησαν κανονικά όλα τα καταστήματα Jumbo όλο το μήνα, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις του δικτύου να καταγράψουν αύξηση κατά +10% περίπου κατά τον Φεβρουάριο 2021.

Στη Ρουμανία επίσης λειτούργησαν και τα 14 καταστήματα Jumbo, σημειώνοντας αύξηση πωλήσεων κατά 22% περίπου σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2020 όπου λειτουργούσε ο ίδιος αριθμός καταστημάτων. Σήμερα με τα 31 καταστήματα στην Ελλάδα από τα 52 να παραμένουν κλειστά μία ακόμα Αποκριάτικη περίοδος φαίνεται να χάνεται οριστικά. Η πρόκληση ελέγχου της πανδημίας είναι ακόμη ανοικτή, ώστε να μην χαθεί η περίοδος του Πάσχα για μία ακόμη χρονιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα