Και τρίτη ιδιωτική εταιρεία στο δίκτυο του Ο.Σ.Ε.

Και τρίτη ιδιωτική εταιρεία στο δίκτυο του Ο.Σ.Ε.
ΟΣΕ τρένο MotionTeam

Υπογράφηκε σύμβαση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος με την PEARL AE.

Λίγες ώρες μετά την πρωινή υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Ο.Σ.Ε. και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, όσον αφορά την Σιδηροδρομικό Ακαδημία, υπογράφηκε μία ακόμη σύμβαση, αυτή τη φορά μεταξύ του Ο.Σ.Ε και της Piraeus Europe Asia Rail Logistics (PΕΑRL) για την πρόσβαση στο δίκτυο του διαχειριστή της σιδηροδρομικής υποδομής στην Ελλάδα. Είναι η τρίτη σύμβαση μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έχει επιβατικό και εμπορευματικό έργο και την Rail Cargo που έχει καθαρά εμπορευματικό έργο. Η σύμβαση υπεγράφη στα κεντρικά γραφεία του Ο.Σ.Ε όπου παρέστη και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Κακουλάκης και ο διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Θεοχάρης καλωσόρισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της PEARL Αντώνιο Παναγόπουλο και τα στελέχη της εταιρίας, στη μεγάλη σιδηροδρομική «οικογένεια». Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν επίσης η πρόεδρος της ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) Ιωάννα Τσιαπαρίκου και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος.

«Σήμερα γίνεται άλλο ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια αναμόρφωσης του Ελληνικού Σιδηροδρόμου που τα τελευταία τρία χρόνια έχει περάσει από την απαξίωση στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του ως βασικός μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Παράλληλα με την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου προχωρά και η εκπαίδευση του προσωπικού που λειτουργεί πάνω στο δίκτυο. Ο Ο.Σ.Ε είναι ο μοναδικός διαχειριστής της Σιδηροδρομικής υποδομής και ανοίγει τις συνεργασίες του με όλο το φάσμα των φορέων και των εταιριών προκειμένου να ενισχύσει το δίκτυο και να το καταστήσει απόλυτα λειτουργικό και δυναμικό,» επισήμανε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας, ενώ ο πρόεδρος του Ο.Σ.Ε., Γιώργος Κακουλάκης, τόνισε ότι «η δρομολόγηση μία ακόμη εταιρείας στον τομέα των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών αποδεικνύει την αξιοπιστία του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και τη σημαντική γεωγραφική θέση της χώρας ως πύλη της Ευρώπης. Με την επικείμενη λειτουργία του Σιδηροδρομικού Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, αναμένεται ραγδαία αύξηση στις εμπορευματικές μεταφορές, καθιστώντας τη χώρα τον κεντρικό διαμετακομιστικό εμπορευματικό κόμβο της Αφρικής και Ασίας προς την Ευρώπη.»

«Η σημερινή υπογραφή της συμφωνίας/σύμβασης πρόσβασης της PEARL ΑΕ με τον Διαχειριστή Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής (Δ.Υ.) ΟΣΕ ΑΕ, δημιουργεί ανεξάντλητες ευκαιρίες ανάπτυξης και ανοίγει το δρόμο για να γίνει η Ελλάδα Παγκόσμιο Διαμετακομιστικό Κέντρο και πύλη εισόδου/εξόδου εμπορευμάτων από και προς την Ευρώπη. O ρόλος της PEARL, που ήδη από τον Ιανουάριο 2017 συντονίζει ως διαμεταφορέας τη σιδηροδρομική διακίνηση φορτίων της COSCO Shipping από και προς την Κεντρική Ευρώπη με πύλη τον Λιμένα του Πειραιά (Piraeus Gate), αναβαθμίζεται σήμερα σημαντικά καθιστώντας την κύρια Σιδηροδρομική Εταιρία (Σ.Ε.) για την παροχή υπηρεσιών σιδηροδρομικής έλξης στον άξονα αυτό. Η PEARL συνεργάζεται με τη Διοίκηση του ΟΣΕ, με την εκπαίδευση νέων μηχανοδηγών στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης ΟΣΕ, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για εκπαίδευση στελεχών της και σε άλλες συναφείς ειδικότητες του σιδηροδρομικού τομέα. Την ίδια στιγμή η Εταιρία έχει μισθώσει για τις ανάγκες διαμεταφοράς 408 φορταμαξών (Φ/Α) χωρητικότητας πλέον των 1300 TEUs ενώ βρίσκεται σε ώριμες διαπραγματεύσεις συμβολαίων μίσθωσης & συντήρησης έλκοντος τροχαίου υλικού (Δ/Η, Η/Α) με το Ελληνικό Δημόσιο,» ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PEARL ΑΕ Αντώνιος Παναγόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα