Κορονοϊός: Η Pirelli μπαίνει στη μάχη κατά της πανδημίας με δωρεά 100.000 ευρώ

Κορονοϊός: Η Pirelli μπαίνει στη μάχη κατά της πανδημίας με δωρεά 100.000 ευρώ
Η Pirelli δεν θα βγάλει ημερολόγιο για το 2021, κάνοντας δωρεά 100.00 ευρώ στην μάχη κατά του COVID-19 AP Photo/Hassan Ammar

Για 4η φορά στην ιστορία της, από το 1964 και μετά, η Pirelli δεν θα βγάλει ημερολόγιο. Αντί αυτού, τάσσεται στο πλευρό των δυνάμεων κατά της μάχης του κορονοϊού με δωρεά 100.000 ευρώ.

Εν μέσω της έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η Pirelli ακύρωσε την έκδοση του ημερολογίου της για το 2021. Η εταιρεία δεσμεύτηκε να δωρίσει 100.000 ευρώ για να στηρίξει την έρευνα και τις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωση της COVID-19. Το πρώτο ημερολόγιο Pirelli δημοσιεύτηκε το 1964 κι έκτοτε από τις σελίδες του έχουν περάσει πολλοί αστέρες του κινηματογράφου και supermodel που πόζαραν στον φακό διάσημων φωτογράφων.

“Η έκδοση του ημερολογίου Pirelli έχει σταματήσει στο παρελθόν, το 1967 και στη συνέχεια από το 1975 έως το 1983. Η πρωτοφανής έκτακτη ανάγκη λόγω του κορονοϊού μάς ανάγκασε να το κάνουμε και πάλι σήμερα”, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάρκο Τρονκέτι Πρόβερα.

“Θα επιστρέψουμε στο πρότζεκτ, όταν είναι η κατάλληλη περίοδος μαζί με τους ανθρώπους που εργαζόταν γι αυτό μαζί μας”, προσθέτει.

Η Pirelli δεν αποκάλυψε ακόμα ποιος φωτογράφος ορίστηκε να επιμεληθεί την επερχόμενη έκδοση. Το ημερολόγιο Pirelli ή ‘The Cal’ όπως είναι γνωστό θεωρείται μία συνάντηση κορυφαίων μοντέλων και φωτογράφων των τελευταίων δεκαετιών.

Η έκδοσή του ξεκίνησε το 1964 ως ένα ημερολόγιο με κορίτσια pin-up που δινόταν δώρο στους πελάτες της εταιρείας ελαστικών και σε διάσημους, αλλά γρήγορα η δημοτικότητά του μεγάλωσε, την επιμέλειά του ανέλαβαν γνωστοί φωτογράφοι, όπως οι Ρίτσαρντ Αβεντον Χερμπ Ριτς, Μάριο Τεστίνο και οι φωτογραφίες στις σελίδες του εξελίχθηκαν σε έργα τέχνης. Πέρσι το ημερολόγιο είχε την υπογραφή του φωτογράφου μόδας Πάολο Ροβέρσι.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα